Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, VERWACHT

7 Juni 2011

Op 9 juni kleurt het Amsterdamse Java-eiland weer roze

Girls first concert

Nederlandse artiesten laten hun stem horen voor gelijke rechten en kansen voor meisjes

Aanstaande donderdag 9 juni is het Java-eiland in Amsterdam het toneel voor het Girls first concert van kinderrechtenorganisatie Plan. Bekende artiesten als Waylon, Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Anita Meijer, DJ Miss Nine, Postman en vele anderen treden belangeloos op om aandacht te vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden.

Het Girls first concert begint om 20.00 uur en is een avondvullend programma dat wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Nederlands grootste popartiesten zingen in unieke duetten en maken daarmee een statement voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Jacqueline Govaert zal o.a. een duet zingen met Alain Clark en er staan nog veel meer verassingen op het programma.

Plan. Girls first
Meisjes worden wereldwijd structureel achtergesteld en krijgen minder kansen dan jongens. Ze krijgen minder te eten en moeten van jongs af aan werken, terwijl hun broertjes naar school gaan. Onder het motto ‘ Girls first’ spant Plan zich daarom in om de positie van meisjes te verbeteren. Niet omdat meisjes belangrijker zijn dan jongens, wel omdat Plan meisjes gelijke rechten en kansen wil geven.

Plan is ervan overtuigd dat dit goed is voor alle kinderen, want juist meisjes hebben de kracht een einde te maken aan armoede. Als meisjes bijvoorbeeld de kans krijgen naar school te gaan, zijn ze later weerbaarder, verdienen ze meer en kunnen ze beter voor hun kinderen zorgen. Hun inkomen besteden ze bijna helemaal aan hun kinderen en familie. Ze kopen medicijnen, muskietennetten, schoolboeken; alles om hun kinderen een beter leven te geven. Ze werken zich dus niet alleen zelf uit de armoede, maar nemen hun hele omgeving daarin mee. Als meisjes gelijke rechten en kansen krijgen, is dat beter voor iedereen.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 27,50 en zijn te koop via www.plannederland.nl/concert en alle Primera-vestigingen.

Het Girls first concert van Plan is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en Nivea.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.