Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Marle en Clara

7 Juni 2011

BLOG 1 Parade/POPSTER | Clara

Popster

Voordat ik aan mijn eerste blog ooit begin, zal ik me even voorstellen...

Ik ben Clara Hupkes-Bovenberg en ben afgestudeerd aan de Kleinkunst-academie te Amsterdam en ik ga jullie d.m.v. een blog op de hoogte houden van de nieuwe voorstelling Popster, die in première zal gaan op de Parade deze zomer.

Ik voel een gek soort spanning in mijn buik. Zenuwen? Nu al? Nee. En ja! Het is hetzelfde gevoel als je dingen voor het eerst doet; zoenen, vrijen, voor het eerst roken, een kind baren ;-). Een spanning van een ontdekking…en ja die voel ik.

Om even een idee te geven, de muziek die ik aan het schrijven ben voor de voorstelling hebben we omgedoopt tot Nederlandstalige Poptrance muziek waarop gedanst kan worden. En zo kom ik bij het volgende punt en dat is dat er in onze tent van de Parade geen tribune zal staan maar alleen een verhogingen voor de muzikanten en de spelers. Het publiek mag overal door heen lopen. Als in een discotheek; het liefst dansend. Dat zullen wij voor elkaar moeten krijgen.

En wij, wij zijn ikzelf en Almar Kok, die de muziek maken. Jurre Bussemaker (TG Aan Tafel) die de tekst schrijft. Marle Brouwer (TG Fantasten) die gaat dansen op choreografie van Annabelle Lopez Ochoa (TG Fantasten) en Andreas Denk (ex-Hans Hof Ensemble) die gitaar speelt en acteert en Paul van der Laan (Bambie) die het gaat regisseren.

Misschien heb je het al begrepen maar dit is een groep mensen uit alle hoeken van de theater- muziek- en danswereld. En dit is veel te sentimenteel wat ik nu ga zeggen maar ik zeg het toch:

In een tijd waarin veel dingen tegenover elkaar zijn komen te staan, een tijd van "crisis", en een obsessieve hang naar veiligheid ben ik blij om met al deze verschillende, zeer goede mensen het lef te hebben dit gewaagde stuk leven tot leven te brengen.

De uitdaging zal er in liggen dat het moet voelen als een dancefeest maar dat je via de code van het stuk ook een muziektheatervoorstelling wordt ingezogen. Een breinbreker waar nu hard aan wordt gewerkt, maar ik geloof dat als we de code helder krijgen, dit een onuitwisbare ervaring gaat worden voor ons en het publiek.

Natuurlijk zijn er al zat momenten geweest dat ik mezelf door de plee wilde spoelen en heb ik mijzelf ook al stiekem dagdromend omgedoopt tot de nieuwe Tina Turner. De tijd zal het leren en ik zal jullie via deze blog op de hoogte houden van deze twee uitersten in het maakproces en alles wat daartussen zit. Ik hoop dat jullie het met plezier zullen lezen en ik jullie allemaal zal zien bij de parade voorstelling POPSTER: DANSEND!!!!!!

Fastasten


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.