Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

10 Mei 2011

The Crookes overtuigen Het Paard

The Crookes The Crookes The Crookes
Door Carol Greenshields, foto's Berbera van den Hoek

Het is een warme zomerse avond op het terras van de Boterwaag, ideaal om een koel drankje te nuttigen ter voorbereiding op het optreden in het Paard. “Wie zijn dat? Zijn ze dat?, ja, ze zijn het echt.....” en we worden getrakteerd op een spontaan ‘pre-concert’ optreden van Daniel, Alex en George – prachtig en puur laat George zijn gave stem horen.

The Crookes zijn en route in Nederland. Vanavond in het Haagse Paard van Troje  als onderdeel van hun Europese tour voor hun vertrek over de grens richting Keulen. Ze blijven niet lang weg en bezoeken Paradiso eind mei voor London Calling en staan ook nog eens op Parkpop in het Haagse Zuiderpark in juni.

En nu in het echt. De kleine zaal in het Paard is jammer genoeg niet druk. In tegenstelling tot de verwachting is de gemiddelde leeftijd ver boven de 16 jarige meisjes grens met een gezonde balans tussen mannen en vrouwen. Stipt om 21:45 komen de jongens het podium op, strakke broeken, overhemden en nette kapsels kenmerken deze knappe jongemannen.  

The Crookes is een Britse popband uit Sheffield. Hun debut album 'Chasing After Ghosts' ( Fierce Panda Records) kwam uit op 21 maart 2011 na een verzameling van singles. Hun eerste single was A Collier's Wife / By The Seine. Deze poetische band schrijft liedjes veelal, naar eigen zeggen, over mensen die ze kennen, zoals bijvoorbeeld The Crookes Laundry Murder 1922 die over een moord gaat die maar ‘100 yards bij hun huis vandaan’ is gebeurd.

The Crookes The Crooeks The Crookes

Ze barsten gelijk los met City of Lights, gevolgd door Chorus of Fools en A Colliers Wife voordat zanger, gitarist George Waite contact maakt met zijn publiek  – “tja, is het altijd zo heet in Den Haag? want zo heet was het hier ook vorig jaar in mei. Maar waarom is iedereen zo stil?” Hij heeft gelijk, je kan een speld horen vallen. 

George heeft een gouden stem, en met zijn a capella slot na het heftige begin met 3 gitaren in By The Seine heeft hij het publiek helemaal mee. Niet zo stil meer tussen de nummers nu? Natuurlijk niet.

Met George dansend op zijn tenen met kniebuigende pasjes in een wolk van energie en passie een impromptu duet aan de drums van Alex Saunders met Russell Bates en niet te vergeten Daniel Hopewell dansend en guitarspelend, blijft de kwaliteit van muziek en stem uitstekend en is het publiek volledig overtuigd dat deze band een klasse act is.

Hun toegift na een crescendo van applaus van het meebewegende publiek is Youth, Bright Young Thing. Dit wordt bijna met excuses aangeboden omdat het een rustig nummer is in vergelijking tot hun voorgaande en tevens bekendste upbeat nummers Backstreet Lovers en Yes, Yes We Are Magicians. The Crookes zijn op en top Brits en trots dat ze spelen in Europa.

Een aanrader!


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.