Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

1 April 2011

Frommermann, heelmeesters van de lichte muziek

Frommermann Frommermann Frommermann
Door Mieke Kreunen met foto's van Ronald Knapp

De schouwburg in IJsselstein was gevuld met publiek waarin de haarkleur grijs goed vertegenwoordigd was. Vreemd eigenlijk, want hoewel de zanggroep Frommermann zijn ontstaan dankt aan de Comedian Harmonists, een groepje van vijf zingende heren die furore maakten in het Berlijn van voor WO II – zijn ze beslist niet van gisteren.

De zeven heren van Frommermann noemen zich de heelmeesters van de oude lichte muziek en dat is een goed gekozen typering. Allerlei songs uit een grijs of meer recent verleden worden in hun programma Pak Aan! door de Frommermannen een boeiend nieuw leven ingeblazen.

Close harmony is de rode draad die door het programma gaat, een scheutje humor er bij, vijf zangtalenten, twee musici, Karel de Rooij als regisseur voor een sausje van varieté en choreograaf Hans Minnaert om het er mooi en gebalanceerd uit te laten zien en voilá, een avond topentertainment.

Frommermann Frommermann Frommermann

Geen muziekgenre wordt overgeslagen door de Frommermannen. Ze bewegen soepel van Vader Abraham, langs het Franse chanson, via Louis Davids naar Mozart en terug en het publiek verveelt zich geen moment.

De heren zijn allemaal klassiek geschoold en zingen akoestisch waardoor de harmonie op het podium wordt gemaakt en niet op het mengpaneel. Dat geeft een bijzondere kleur aan hun geluid. De regie van Karel de Rooij heeft dit bijzondere muzikale gezelschap voorzien van schitterende varietéacts die hier en daar voor de nodige lachsalvo's en hilariteit zorgen in de zaal.

Een avondje Frommermann is een genoegen voor iedereen die van mooie muziek houdt, goede humor op prijs kan stellen en niet bang is eens wat anders uit te proberen. 

Frommermann


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.