Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL

20 Maart 2011

Aan tafel met Atelier Oerol

Joop Mulder paradeert met zijn 'gouden' dames over de TAFEL van de IDEE Joop Mulder vertelt over zijn wensen voor het 30-jarig jubileum André Amaro keek en zag dat het goed was
Door Sophie Boterveld met foto's van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

“Als je verrast wilt worden aan tafel, moet je investeren in de keuken”, een waar woord en zeker van toepassing op Atelier Oerol want dat is de keuken waar de vernieuwing van Oerol plaatsvindt. Talentvolle, eigenzinnig makers stromen via een kijktraject in, na een workshopserie of residentie op locatie volgt tijdens het festival een eerste proeve. Het jaar daarna wordt een volledige voorstelling of beeldende installatie gerealiseerd. Het locatiegericht werken in een meerjarige structuur met hoogwaardige begeleiding is de sleutel tot succesvolle talentontwikkeling: van beginnend kijker tot vakgenoot. Oerol geeft beginnende makers met Atelier Oerol een springplank.

Nu de Nederlandse overheid de geldkraan heeft dichtgedraaid voor nieuw te ontwikkelen talent moet Oerol op zoek gaan naar alternatieve geldstromen. Twee initiatiefnemers vatten daarom het plan op om een fundraising diner te organiseren om voldoende gelddonoren te vinden die Atelier Oerol willen steunen.

Op 16 maart klommen daarom op het Westergasterrein in Amsterdam vele makers op tafel: BLISS, De Waterlanders, Beer, Chantal van Heeswijk, Tragic Trio, Ellen ten Damme, Nynke Laverman, Wende Snijders en Atelier Oerol deelnemers. Zij werkten allen belangeloos mee aan de fundraisingavond voor Atelier Oerol.

Wende Snijders zingt aan de vliegende vleugel Ook de notarismedewerkers genieten volop van de muziek Als je zelf geen koptelefoon hebt, moet je samen delen

Honderden mensen waren afgekomen op het fundraising diner in de schaars verlichte hal op het Westergasterrein. De 120 meter lange TAFEL van de IDEE was volledig bezet. De mensen van chefkok André Amaro liepen af en aan om alle gasten te voorzien van een drankje terwijl de aanwezigen konden genieten van de soundscape van Paul Cupido. Ook kregen alle gasten een koptelefoon uitgereikt zodat alle geluiden die voor hen bedoeld waren ook gehoord konden worden. Iedereen kijkt wat grinnikend om zich heen, dit is geen 'normaal' restaurant, immers de obers lopen op tafel om je van je natje en droogje te voorzien en ondertussen wacht iedereen in spanning af op wat komen gaat.

Om half 8 kreeg iedereen een koptelefoon waarop men per eigen 'regio' welkom werd geheten door één van de organisatoren en een toelichting gegeven over nut en noodzaak van het Atelier Oerol, iets dat daarna nog een keer werd benadrukt door Joop Mulder die alle tafels aandeed met zijn bevlogen verhaal.

Nynke Laverman zingt op tafel. Op de achtergrond de espressobar. De TAFEL van de IDEE Ellen ten Damme zingt

Daarna begonnen de optredens en de overige gangen van de maaltijd. Prachtige optredens kwamen voorbij van Wende Snijders, Nynke Laverman en Ellen ten Damme, alle drie Oerolveteranen ondertussen. Maar ook de deelnemers van Atelier Oerol lieten zich niet onbetuigd. Een aantal acts herkenden we van afgelopen jaar toen we een voorproefje mochten zien in de Opmaat, van alles waaraan door de jonge makers werd gewerkt.

Er was overal wel wat te zien en dat zorgde ook voor wat mobiliteit in de zaal, met name na het hoofdgerecht toen de disgenoten van hun plaats af gingen om de optredens op te zoeken in plaats van te wachten totdat ze vanzelf langs zouden komen. Daardoor verliep het tweede deel van de avond enigszins rommelig.

De entree Tafelversiering Een mensenschuwe kabouter

Uiteindelijk werd bekend dat er 91 beschermheren en -dames waren aan het eind van de avond. Wij zijn er van overtuigd dat er nog velen zullen volgen en zeker ook wat kleinere bedragen van diegenen voor wie een verplichting van € 300 gedurende vijf jaar wat hoog gegrepen is. Klik hier om donateur te worden van Atelier Oerol.

Tot slot van deze geweldige avond werd het thema van Oerol 2011 bekend gemaakt: 'Het geluid van een eiland' en werden kaarten uitgedeeld waarop dit geluid in beeld werd gebracht. Wij hebben er in ieder geval al weer helemaal zin in! Tha tha taaah..., padappa tha tha..., rakketakketak sj wiem..., iiii iep!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.