Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, VERWACHT

17 Maart 2011

Het geluid van een eiland | Oerol 2011

Posters Oerol 2011

Oerol breekt op haar 30ste verjaardag met haar traditie om beeld leidend te laten zijn in de beleving van het festival. Creatief directeur van Oerol, Joop Mulder vraagt de bezoekers dit jaar vooral hun oor te luisteren leggen in het landschap van het Waddeneiland Terschelling, dat in totaliteit 10 dagen lang als podium fungeert voor de vele theatervoorstellingen, muziekoptredens, beeldende installaties en straattheater acts.

Centraal thema Oerol 2011 
“30 jaar Oerol staat in het teken van „het geluid van een eiland? ”, aldus Joop Mulder, “geluiden die het eiland ons brengt en waar wij zelf ook onderdeel van zijn. Geluid van de wind, zee, vogels, dieren, bomen en het gras, maar ook van de aanwezige mens en alles was hem bezig houdt, letterlijk en figuurlijk.” Met dit thema als kapstok is Joop Mulder samen met artistiek leider van het festival Kees Lesuis bezig de inhoudelijke programmering van het festival dit jaar vorm te geven. “De programmering geeft een diverse vertaling van het thema. Het gaat naast „fysiek? geluid ook om de maatschappelijke geluiden,” geeft Lesuis aan, “iedereen produceert dagelijks een heel eigen compositie van geluiden, die uitnodigen tot een artistieke vertaling, of dat nu theatraal of muzikaal is”. Het kan gaan om geluiden die je voor vanzelfsprekend houdt en als het toneel ervaart van je dagelijkse leven”, vervolgt Lesuis, “maar die je apart van elkaar misschien niet eens herkent. Geluiden in nieuwe combinaties die je verrassen. 

Inhoudelijk programma 
Oerol geeft in de komende maanden via digitale nieuwsbrieven en speciale rubrieken op de website een groeiende inzage in de inhoudelijke programmering. In de week voorafgaand aan de start van de online voorverkoop voor de Vrienden van Oerol vindt op Terschelling een persconferentie plaats, waarin Oerol een toelichting geeft op het totale programma van het festival in 2011. Oerol heeft het thema in haar communicatiecampagne vertaalt naar twee beeldseries waarin een typografische vertaling het geluid van het algemene festivalgevoel en de inhoudelijke programmering laat horen. Een goed verstaander zal tijdens het festival de posters weten toe te schrijven aan voorstellingen of optredens die hiervoor „model? hebben gestaan. 

 Oerol 2011 gestart in Amsterdam 
Oerol maakte het thema woensdagavond 16 maart bekend tijdens een speciaal fondswerving diner op het Westergasterrein te Amsterdam, ten bate van de werkplaats van het festival: Atelier Oerol. De bijdragende artiesten van zowel de oude als nieuwe generatie locatietheatermakers gaven Atelier Oerol een stem, die de aanwezige potentiele donateurs aansprak om als medefinancier aan te haken. Het geluid van deze avond vormde aanleiding voor de thema-aankondiging als aanloop naar het festival. In een volgend artikel besteden wij meer aandacht aan deze bijzondere avond.

Klik hier voor een persoonlijke korte toelichting van Joop Mulder op het thema.

Oerol


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.