Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

30 Januari 2011

Strelend en charmant concert van The Blind Boys of Alabama

Blind Boys of Alabama Blind Boys of Alabama Blind Boys of Alabama
Door Serge Julien, foto's Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Gezien: The Blind Boys of Alabama in het Paard van Troje in Den Haag, 27 januari 2011

De komst van gospel veteranen The Blind Boys of Alabama begint met oponthoud onderweg naar de Haagse poptempel. Als de blinde zangers iets voor negenen het podium worden opgeleid, krijgen ze een warm onthaal van de bezoekers die geen enkele moeite hebben met de vertraging. Ze zijn blij dat de op leeftijd zijnde heren er staan.

The Blind Boys of Alabama werden opgericht in 1939 in een instituut voor zwarte blinden in Alabama. In 1948 verscheen het eerste album ‘I Can See Everybody’s Mother But Mine’. De teller heeft de 60 inmiddels gepasseerd. De groep won sinds 2002 vijf Grammy Awards en ze wordt beschouwd als een belangrijke invloed op gospel, soul, R&B en rock. Ze werken regelmatig samen met de grootste artiesten. Niet alleen zingen ze origineel materiaal, ook brengen ze interpretaties van bestaande pop en soul liedjes.

Blind Boys of Alabama Blind Boys of Alabama Blind Boys of Alabama 

Tijdens het anderhalf uur durende optreden komen veel covers voorbij. Veel arrangementen leiden ertoe dat de songs naar eigen hand worden gezet. En dat is knap. De eerste tonen van de Curtis Mayfield opener ‘People Get Ready’ worden meteen beloond met veel geklap en gejoel. De sublieme harmonieën voelen aan als een warm tapijt onder blote voeten. Indrukwekkend is ook ‘Way Down in the Hole’ van Tom Waits. The Blind Boys transformeren het kale hakkende liedje naar een broeierige Mississippi blues met soulvolle zang. Van gelijkwaardig niveau zijn de liedjes ‘Free at Last’ en Uncloudy Day’ van het album ‘Down in New Orleans’. Opvallend is de bewerking van de Gospel ‘Amazing Grace’ die met de melodie van The Animals’ ‘House of the Rising Sun’ een bijzondere nieuwe draai krijgt.

Blind Boys of Alabama  Blind Boys of Alabama Blind Boys of Alabama

Naast het genieten van de mooie vertolkingen is het ook plezierig om naar de drie vocalisten van The Blind Boys of Alabama te kijken. Ze gaan gekleed in witte pakken met zwarte overhemden en dragen grote zonnebrillen. Leider en tevens één van de originele oprichters Jimmy Carter is de 70 gepasseerd maar op het podium toont de pensioengerechtigde zanger voldoende energie en zeggingskracht. De expressievolle handgebaren, huppeltjes en een wandeling onder begeleiding door de zaal waarin hij de Gospel verkondigt, maken een vertederende indruk. Van zijn flankerende broeders is het de bolleboos Bishop Billy Bowers die naast zijn krachtige en soulvolle stemgeluid de aandacht trekt met zijn grappige dansjes.

De slordige 500 bezoekers van het concert van The Blind Boys of Alabama krijgen een prachtig en vermakelijk concert voorgeschoteld. De zang van de blinde heren en de bijzondere bewerkingen van bestaande liedjes zijn een streling voor het gehoor. Hun charmante voorkomens en presentatie op het podium maken het geheel compleet.

Met het optreden van The Blind Boys of Alabama kan het Paard van Troje een gedenkwaardig optreden aan haar historie toevoegen.      

The Blind Boys of Alabama

Jimmy Carter – zang
Bishop Billy Bowers – zang
Ben Moore – zang
Eric (Ricky) McKinnie -drums
Tracy Pierce – bas
Joey Williams – gitaar
Peter Levin - toetsen


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.