Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

16 Januari 2011

Opzwepende tweede avond Holland Got Soul

Celine Cairo Brown Hill, Big Boy Caprice, Laise Sanches en Manouchka Dongen Steffen Morrison
Door Serge Julien, foto's Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)
Gezien: Holland Got Soul in Paradiso, Amsterdam op 6 januari 2011

Met een batterij aan zangers en zangeressen uit de Amsterdamse soulscene werd tijdens de tweede avond van Holland Got Soul een daverende show neergezet die een stevige groove liet horen. Hoogtepunten waren Celine Cairo, Soul Mack en Steffen Morrison.

De door Big Boy Caprice gehoste show begon rustig met singer/songwriter Susan Jane die een niet onverdienstelijke draai gaf aan Stevie Wonder’s ‘As’. Lichtgewicht soul was er in de vorm van Lara Mol en Aisha Traidiah. Eerstgenoemde zou het niet verkeerd doen in de hitparade met het liedje ‘Do Your Duty’.

Een andere singer/songwriter was de twintigjarige met een gouden strot gezegende Celine Cairo die vorig jaar september een prachtige EP op de markt bracht. Is haar eigen compositie ‘Lonely Victories in de originele versie alleen voorzien van akoestisch gitaar, bas en viool, tijdens Holland Got Soul kreeg de song een nieuwe dimensie met toetsen, drums, blazers en verleidelijke achtergrondvocalen. Toen ze zich vervolgens durfde te wagen aan ‘Little Ghetto Boy’ van Donny Hathaway en daarmee ongeschonden wegkwam was Cairo zonder twijfel één van de klapstukken op Holland Got Soul. 

Brown Hill Brown Hill Susan Jane

Een absolute hoogtepunt werd geleverd door Soul Mack die met ‘You’ll Be Fine’ Otis Redding in herinnering riep. Dat die suggestie niet toevallig was bleek toen hij in de tweede set een verbluffende cover deed van Redding’s ‘Mr. Pitiful’. Van een hoog niveau was ook Charlotte Coppola. De blonde femme fatale die met niemand minder dan Gino Vannelli samenwerkte liet als eerste die avond Paradiso op haar grondvesten trillen met een maniakale versie van Buddy Miles’ ‘Them Changes’. Een net zo denderende orkaan was de charismatische Sarina Voorn, bekend van ‘The Voice of Holland’. Zij vertolkte een uiterst levendige uitvoering van Chaka Khan’s ‘Tell Me Something Good’. Iemand die het dak er ook zo ongeveer afkreeg was rapper Jay Colin. Hij nam een zeer energiek ‘Find A Way’ van A Tribe Called Quest  te grazen.

Bijna hypnotisch was de intens gevoelige voordracht van de veelbelovende Steffen Morrison die Donny Hathaway’s ‘A Song For You’ met minimale begeleiding ten gehore bracht terwijl hij later indruk maakte met het uptempo ‘Let’s Get It On’. In februari verschijnt zijn debuut ‘Revealed’. Een mengeling van invloeden van D’Angelo en Maxwell klonk door in de set van Brown Hill en Furlan Williams. Als afsluiter van de tweede avond zette Big Boy Caprice de Curtis Mayfield klassieker ‘Move On Up’ in wat uitmondde in een waar feest op het podium en in de zaal.

De muzikale uitvoering van de Amsterdamse editie was een tikkeltje steviger met meer ‘groove’ ten opzichte van de Rotterdamse avond. Het kwaliteitsniveau van de zangers- en zangeressen daarentegen was van gelijkwaardig niveau. Opvallend bleek ook dat op beide avonden de soullegendes Chaka Khan en Donny Hathaway graag werden gecovered. Een saamhorige sfeer op het podium en in de zaal maakten het feest compleet.
Holland Got Soul is een fijn concept dat vraagt om een vervolg. Met de complimenten aan de organisatoren Vision4talent en Paradiso en aan alle artiesten: ‘Hallelujah! Holland got soul indeed!’

Holland Got Soul Band 6/1
Rory Ronde – gitaar
Ebenezer Yeboah – bas
Robert Biesewig – drums
Thomas Bank – toetsen
Alexander van Popta – toetsen
Randell Haye – trompet
Morris Kliphuis - horn
Laise Sanches – achtergrondzang
Manouchka Dongen – achtergrondzang


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.