Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, CABARET

17 November 2010

Brigitte Kaandorp pakt het Paard van Troje in op weg naar De Kuip

Brigitte Kaandorp Brigitte Kaandorp Brigitte Kaandorp
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Toen ik de aankondiging  'Op naar de Kuip' zag van Brigitte Kaandorp met Cor Bakker en band had ik geen idee wat ik kon verwachten. Een reden te meer om op vrijdagavond het Paard van Troje te bezoeken om dat te gaan bekijken.  Dat idee hadden meer mensen want de zaal was goed gevuld.

Bij binnenkomst liggen in de zaal kaartjes waarop verzoeknummers ingevuld kunnen worden. Om half 9 komt  Brigitte Kaandorp op in een rode jurk, hoge hakken en een boa maken het plaatje compleet. Het doel van deze concertreeks op de poppodia is natuurlijk De Kuip. Als ze op de bekende Kaandorp wijze uitlegt dat ze advies heeft ingewonnen bij Marco Borsato heeft ze de lachers op haar hand en de sfeer zit er gelijk in. Ze heeft natuurlijk geen idee hoe alles in zijn werk gaat bij popconcerten in stadions en wat voor attributen je ervoor nodig hebt. Ze probeert deze adviezen op te volgen maar natuurlijk loop je dan op een iets kleiner podium tegen logistieke problemen aan. Er wordt op los geïmproviseerd waarbij ze van het publiek om wat inlevingsvermogen vraagt. Geen probleem om een showtrap voor te stellen als ze op een stoel staat toch?

Brigitte Kaandorp Brigitte Kaandorp Brigitte Kaandorp

Vanaf het moment dat ze het podium opkomt is er veel interactie met het publiek. Als ze  'Leven zonder Angst' inzet zit de sfeer zit er gelijk in en het publiek zingt uit volle borst mee. Brigitte doet een rondje door de zaal om de kaartjes met verzoeknummers op te halen. Naast de liedjes van Kaandorp zelf haalt ze een uiteenlopende lijst met andere nummers op. Hieruit blijkt gelijk hoe muzikaal ze is en laat nog meer van haar improvisatie vermogen zien. Natuurlijk is dit ook een kolfje naar de hand van Cor Bakker die er ook op los improviseert en er zichtbaar lol in heeft. Brigitte en Cor zijn prima op elkaar ingespeeld en zonder aarzelen gaat het van  'Je ne regrette rien' 'we are the Champions' naar 'Koeien', 'Zeilboot' en 'Annelies van der Pies'. Ik word me er gelijk weer bewust van hoeveel mooie liedjes Brigitte Kaandorp door de jaren heeft gemaakt. De meeste kende ik wel van de theatershows en aangezien het publiek alles van begin tot einde meezingt ben ik hierin niet de enige.

Uiteraard weet ze ook raad met de verzoeknummers waarvan ze de tekst niet helemaal weet. De aanvrager wordt uitgenodigd op het podium om het mee te komen zingen. Petje af voor mensen die voor o.a. 'you will never walk alone en Oh oh Den Haag het podium betreden.  Na de meezingmedley is ze in alle hectiek en consternatie de pauze vergeten. Niet getreurd want ze gaat door zonder pauze met wat meer serieuze liedjes . Ze krijgt daarvoor heel knap in mum van tijd de zaal weer stil. Niet voor lang want het barst weer los als ze ballonnen de zaal ingooit en waar iedereen zoveel mogelijk herrie mee moet maken. Het is een avond met af en toe een traan en veel lachen zonder dat het, ondanks alle meezingers carnavalesk wordt. Daarvoor is de kwaliteit van de liedjes veel te hoog en heeft Brigitte Kaandorp te veel klasse.

De show is wat losser als haar theatervoorstellingen en als bezoeker kan je je  meer laten gaan dan in het theater. Ik moet er nog eens over nadenken welke vorm mijn voorkeur heeft.

Tot het einde van het jaar doet Brigitte Kaandorp nog enkele poppodia aan. Voor de speellijsten kan je terecht op haar website. Www.brigittekaandorp.nl


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.