Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

15 November 2010

Joan Armatrading telt nog steeds mee

Joan Armatrading Joan Armatrading Joan Armatrading
Door Serge Julien met archiefbeelden van Berbera van den Hoek

Met ‘Show Some Emotion’ van het gelijknamige album uit 1977 begon Joan Armatrading haar optreden in het Paard van Troje. De Britse singer/songwriter en gitariste trapte na een een onderbreking sinds half augustus haar 122ste concert van dit jaar af. De werklustige Armatrading is nog altijd iemand om mee rekening te houden blijkt tijdens haar bezoek in de Haagse poptempel.

Met een omvangrijk oeuvre dat twintig albums telt heeft Armatrading voldoende werk om uit te putten. Van dat oeuvre wordt de periode tussen 1975 en 1983 als de glorietijd aangemerkt. Dat is echter geen graadmeter voor de albums die daarna volgen want Armatrading levert een constante kwaliteit af. Dit blijkt ook uit een handvol selecties die ze presenteert van haar laatste twee albums ‘This Charming Life’ en Into The Blues’: ‘A Woman in Love’ van de laatstgenoemde cd had net zo goed op ‘Walk Under Ladders’ uit 1981 kunnen staan waarvan ze het prachtige ‘Weakness In Me’ ten gehore brengt. De nieuwe rechttoe rechtaan rocker ‘Best Dress On’ en ‘Heading to New York’ sluiten prima aan bij publieksfavorieten ‘Drop The Pilot’ en ‘(I Love It When You) Call Me Names’. Daarnaast zijn er mooie uitvoeringen van ‘Willow’, ‘Love and Affection’ en het intense ‘Into The Blues’.

De 59-jarige Joan Armatrading heeft een trouwe groep fans, zo blijkt ook in het Paard van Troje waar een goed gevulde zaal affectie toont voor de muzikante die tijdens haar carrière diverse muzikale stijlen bewandelt. Zo passeren tijdens het concert folk, rock, blues en jazzy funk de revue. Ze wisselt met gemak en overtuiging tussen deze genres alsof het een natuurlijk proces is. Armatrading is tevens een verdienstelijk gitariste die tijdens het optreden zowel elektrisch als semi-akoestisch te werk gaat. In combinatie met haar opvallende robuuste stemgeluid en donkere potige gestalte is ze een opvallende en fascinerende verschijning.

Voorafgaand aan het concert wordt er via de PA omgeroepen dat het strikt verboden is om foto’s of geluidsopnamen te maken. De band zou zich daar namelijk aan storen. De boodschap luidt om simpelweg te genieten van de muziek. Van haar drie begeleiders is het vooral de drummer die met een constante grijns op zijn gezicht zit te genieten achter zijn trommels. Armatrading zelf beweegt zich vrijelijk over het podium met een
headsetmicrofoon. Ze vraagt begrip aan het publiek over het feit dat dit haar eerste concert is na een break en dat zij en de band weer moeten wennen. Dat levert maar één keer een moment op dat Armatrading en band niet gelijktijdig starten wat eerder als leuk dan storend wordt ervaren

In 110 minuten levert Joan Armatrading een vermakelijk optreden waarin blijkt dat haar meest recente platen gemakkelijk samengaan met de ‘classics’ uit haar vroegere werk. Armatrading biedt constante kwaliteit en toont met dit optreden aan in 2010 nog steeds mee te tellen in het muzikale landschap.

Albums

This Charming Life (2010)

Into The Blues (2007)


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.