Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

26 September 2010

Rocky over the Rainbow terug in het theater!

Rocky over the Rainbow Rocky over the Rainbow Rocky over the Rainbow
Door Ester Dijkema met foto's van Andy Doornhein

Wie niet bekend is met het fenomeen Double Feature kan in Rocky over the Rainbow duidelijk meemaken wat er mee wordt bedoeld. Double Feature betekent: twee (films) voor de prijs van één. In de musical Rocky over the Rainbow krijg je twee musicals voor de prijs van één: The Wizard of Oz en the Rocky Horror Show.

Bijna 10 jaar na de eerste voorstelling is de uniek parodiemusical Rocky over the Rainbow opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. In deze doldwaze voorstelling worden de brave karakters uit The Wizard of Oz door een noodlottig ongeval gedwongen samen te werken met de nogal losbandige figuren uit de campy jaren 70 horror musical.

Rocky over the Rainbow werd in de zomer van 2001 een onverwachte hit. Destijds werden de liedjes uit The Wizard of Oz en The Rocky Horrow Show gebruikt en dachten de makers er niet eens over na dat het wel eens niet zo maar kon, in verband met diverse rechten. Beetje onnozel? Eerder onwetend en over enthousiast.

Deze nieuwe versie van Rocky over the Rainbow gaat uit van precies hetzelfde verhaal als toen. Met één groot verschil: deze keer wordt er gebruik gemaakt van nieuwe liedjes in het Nederlands, gecomponeerd door Eelco Claassen en met teksten van Petra van den Eerden. In een script van Eelco Claassen en Michael Diederich, die ook de regie doet zal Rocky over the Rainbow op 9 oktober in première gaan in de Meervaart in Amsterdam.

Rocky over the Rainbow Rocky over the Rainbow Rocky over the Rainbow

De ijzersterke cast bestaande uit Linda Wagemakers, Jacqueline Aronson, Daphne Flint, Rolf Koster, Paul Walthaus, Jorge Verkroost en Darryl Charles gaven tijdens de perspresentatie op 23 september een voorproefje. De nieuwe liedjes klinken goed en liggen lekker in het gehoor. De teksten zijn grappig en hier en daar over de top, zoals het hoort bij een parodiemusical.

Het verhaal wordt aan elkaar gepraat door een aantal vertellers. Gijs Staverman zal de première voor zijn rekening nemen en hij deelt zijn aandeel met Jacques d’Ancona, Harm Edens en oud Rocky over the Rainbow spelers Lone van Roosendaal en Jim de Groot.

Rocky over the Rainbow is een musical voor musical liefhebbers maar zeker ook voor musicalhaters. En wie de versie van deze voorstelling heeft gemist, of om wat voor reden dan ook toen niet heeft bezocht wordt hierbij gewaarschuwd: nu gaan, anders mis je echt iets heel bijzonders en leuks!

Voor meer informatie en de complete speellijst kunt u kijken op www.rockyovertherainbow.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.