Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

14 Augustus 2010

Geslaagd en regenachtig Schollenpop

Sepultura Betty Serveert Sepultura
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

De eerste zaterdag van augustus is het Schollenpop festival op het Scheveningse Zuiderstrand een goede traditie aan het worden. De 14e editie biedt een wisselend programma met voor elk wat wils. Bij het festival denk je aan zon, zee, strand en goede muziek maar na weken van mooi weer is het met de weersvoorspelling pech voor de organisatie. De hele ochtend dreigt het al en alleen de eerste acts houden het droog.

Dit jaar is er bij Schollenpop voor het eerst ook aan de kleintjes gedacht. De opening is de winnaar van het kindersongfestival Ralf. Voor het podium hebben zich veel kinderen met ouders verzameld die  enthousiast meezingen. Ze dansen mee op Hey hey Wicky, nadat Ralf het eerst heeft voorgedaan en hebben het prima naar hun zin.

Ralf So what Ralf

De eerste buien komen dreigend aan boven het strand tijdens het optreden van So What. Deze Haagse band was een van de eerste bands die met het Sellaband concept hun eerste cd uit hebben gebracht. Ze zetten een goede set neer en hun enthousiasme is aanstekelijk.  Ik heb ze al een paar keer eerder zien optreden en met elk optreden groeien ze.

Voor de band Destine kan je alleen maar respect hebben. De avond voor Schollenpop hadden ze een Engelse tour afgesloten met een  optreden in Glasgow. Na een korte nacht zijn ze 's ochtends vanaf Schiphol direct naar Scheveningen gereden maar dat is niet te merken aan het optreden dat deze band neerzet. Er heeft zich een groot aantal fans voor het podium verzameld die enthousiast reageren op het optreden. Dat staat als een huis en met de catchy songs doen ze de regendruppels vergeten. Ze nemen in de stromende regen bij de merchandise stand ruim de tijd voor een praatje met  de fans en zetten handtekeningen op allerhande voorwerpen en lichaamsdelen.

Destine Destine Destine

Inmiddels komt de regen in stromen neer. Na het optreden van Customs is het podium nat en glad. De organisatie wordt gedwongen hierdoor het programma op het hoofdpodium stil te leggen. Het optreden van een de publiekstrekkers Caro Emerald wordt geannuleerd. De verwachting is dat het rond zeven uur droog is en dan zou het programma weer verder gaan met de Braziliaanse  trashmetalband Sepultura. Met man en macht wordt het podium droog gemaakt voor de heren zodat ze op tijd kunnen beginnen. Helaas vindt Sepultura het nodig om daarna nog meer dan een uur te soundchecken. Alle latere optredens schuiven hierdoor op. Jammer dat ze zo weinig respect hebben voor hun collega muzikanten die zitten te wachten.

Het strand is behoorlijk leeggelopen nadat het begint te hozen en het optreden van Caro Emerald is afgelast. Bij Sepultura is het weer volgestroomd met een totaal ander publiek. Uiteraard veel mannelijke hardrockfans van rond de dertig lijken uit het niets te zijn gekomen en het strand staat weer helemaal vol.  Sinds '98 is zanger Derrick Green frontman van deze band. Door interne strubbelingen zijn er van de originele bezetting nog maar twee bandleden over. Ze spelen hun oude hits zoals Ratamahatta waar Green op spectaculaire wijze meedrumt en Chaos AD, afgewisseld met nieuw werk. Tocht komt de set van Sepultura ingestudeerd en niet spontaan over. Dit deert de die hard fans niet die uit hun dak gaan en liters bier over het publiek gooien.

Sepultura Betty Serveert Destine

Een snellere publiekswisseling van Sepultura naar Bettie Serveert heb ik nog niet zo vaak meegemaakt. Voordat ik er erg in heb zijn de hardrockers vertrokken en een iets ouder gemengder publiek is ervoor in de plaats gekomen. Bettie Serveert draait alweer zo'n 20 jaar mee en hebben acht albums op hun naam staan. Ze touren regelmatig in het buitenland en volgende maand vertrekken ze voor zes weken naar Amerika. Middelpunt van deze populaire indieband is Carol van Dijk, een dame met pit, een stoere uitstraling met een mooi karakteristieke stem. Ze spelen veel van hun laatste album Pharmacy of Love, dat eerder dit jaar is uitgekomen. Dit wordt afgewisseld met ouder werk varierend van catchy uptempo 'Deny All' naar het stevige 'Semaphore'. Een prima optreden!

Na de afsluitende act Fiction Plane mag Scheveningen ondanks het teleurstellende weer terugkijken op een geslaagd festival.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.