Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

25 Juli 2010

Kill your Darling! van Sven Ratzke & Band

Kill your Darling! Kill your Darling! Kill your Darling!
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Vorig jaar stond Sven Ratzke op De Parade met de Konrad Koselleck Big Band en had avond aan avond uitverkochte tenten. Ook nu drommen de bezoekers in grote getale samen rond de Katrina tent - bij de artiesten beter bekend als de sauna - waar Ratzke dit jaar optreedt met een kleine band. In Kill you Darling! zingt Ratzke liefdesliedjes maar dan wel op zijn manier en dat is met veel charme, met het hart op de tong, adrem en met humor, een beetje vilein maar altijd met stijl.

Sommigen noemen hem een mengeling tussen Bowie en Shaffy en wat hij in ieder geval met deze mensen gemeen heeft dat hij ook een 'Homme Fatale' is die mannen en vrouwen, vrienden en niet-vrienden in een wip om zijn vinger windt.

Kill your Darling! Kill your Darling! Kill your Darling!

Het was inderdaad bloedheet in de sauna toen wij de voorstelling bezochten. Maar hoewel hij er steeds opmerkingen over maakt en zelf een ventilator voor zich heeft staan is het in zijn performance niet te merken dat het zweet hem langs de blote rug gutst. Hij springt en danst van links naar rechts terwijl hij opgaat in zijn songs of in de grappen die achter elkaar voorbij komen tussendoor.

Wat een genot om naar te kijken deze man! Zo gemakkelijk spreekt hij mensen uit het publiek aan en hoewel zijn vragen soms op het randje zijn, komen ze er nooit over. Dat is vakmanschap! Ratzke en zijn band waren jammer genoeg alleen te zien in Utrecht maar op zijn website staat meer informatie over zijn theatervoorstellingen.

Band
Haye Jellema, Charly Zastrau en Julius Peter Nitsch


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.