Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ

22 Juli 2010

New Amerykah: Erykah Badu in de HMH

Erykah Badu Erykah Badu Erykah Badu
Tekst en beeld Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Amsterdam was nog in de ban van de huldiging van het Nederlands elftal en zelfs bij de Heineken Music Hall kleurde het oranje. Voor voetbal kwamen ze nu niet maar voor Erykah Badu.

We krijgen eerst diverse voorprogramma's voorgeschoteld waar het optreden van Pam Feather het meest bij blijft. Om 213:0 uur zou Badu gaan starten... zou want we krijgen eerst een intro van een DJ die bijna een half uur duurt. Als de zaal flink begint te joelen komen de bandleden op het podium maar die gaan nog even een kwartier live soundchecken. Iedereen kijkt het een beetje gelaten aan, maar om 22:15 uur is het dan zover: Erykah Badu begint met "On and On"!

Erykah Badu Erykah Badu Erykah Badu
Gekleed in zwarte raincoat en cowboyhoed weten we dat ze is gearriveerd; altijd wat bijzonders met deze vrouw. Haar laatste cd is het tweede deel van "New Amerykah" met de single Window Seat. De videoclip bij deze single deed nogal wat stof opwaaien omdat Badu zich bijna naakt laat neerschieten op de plek waar JF Kennedy werd vermoord.

Controversieel of niet, zingen kan ze en de band is strak met nummers als: Apple Tree, Penetentiary Philosophy, Didn't Cha Know, Tyrone en als slot het nummer van haar nieuwste album 'Window Seat'. Tyrone was wel een hoogtepunt en nog altijd haar grootste single in Nederland, die dan ook uitgebreid werd meegezongen door een vol HMH.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.