Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ

16 Juli 2010

Dag 2 op North Sea Jazz: kiezen op de zaterdag

Herbie Hancock (Tal Wildenfield) Joe Bonamasse Al Green
Tekst en beeld Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Het blijft onmogelijk om alles te zien op NSJ en welke keuzes moet je maken? De grote sterren in Nile en Maas zijn de voor de meeste mensen de reden om naar NSJ te komen. De zaterdag is dan ook top vertegenwoordigd met Al Green, Sharon jones, Joe Bonamassa en Gilberto Gil.

De dag begint bij Herbie Hancock in de Amazone waar bassiste Tal Wilkenfeld de show steelt. Op teenslippers spelend ziet ze eruit als 16 die ook de bass mag vasthouden, maar schijn bedriegt, deze 24e jarige Australische heeft zelfs de titel van "Most Exciting bassplayer of the year 2008" op haar naam staan.

Macy Gray Joe Bonamasse Sharon Jones

Joe Bonamassa is in mijn ogen toch meer rock dan blues, met een dubbele gitaar knalt hij de riffs de Nile in. Zijn solo's zijn lang maar blijven boeien, de zaal blijft dan ook vol tot aan het eind voor dit buitenbeentje van NSJ.
Wat dan te zeggen van The Roots? Deze hiphop band uit Philadelphia maakt rap met een jazz tintje. De Sousa-phone speler met de toepasselijke naam Tuba Gooding Jr. is de in het oogspringende man op het podium. Met keiharde lange raps is MC Black Thought de zwetende voorman van deze band waar menig een op los gaat in de Maas.

Het muziekgenre Soul is op deze zaterdagavond natuurlijk het best vertoond door Al Green, maar op het buitenpodium de Missisippi staat de Engelse Rox. Deze leuke verschijning zingt haar songs van haar debuut album Memoirs, met o.a. de hitsingle: "My baby left me". Voor mij is het nummer "Page Unfolds" het hoogtepunt de repeat op nummer 3 van haar cd staat bij mij nog steeds aan.

Rox Sharon Jones The Roots

Door naar de god of soul: Al Green. Wat is dit toch een performer van de bovenste plank. Tuurlijk, zijn shows al jaren hetzelfde: de rozen gooien, I love you, love you, I love you, en de vele hits, maar dat doet niks af wat de man laat zien. Met volle overgave (he is loving the camera's) gooit hij meer dan zijn jasje los. Ex minister van Cultuur van Brazilie, Gilberto Gil staat in de Maas met top bandleden uit zijn land. Weer goed bij stem (hij had als minister zijnde last van zijn stembanden van het vele praten), wordt er door veel "Brazilianen" in de zaal gezongen en gedanst.

De Nile stroomt langzamer vol dan ik had gedacht bij het optreden van Sharon Jones & The
Dap Kings. Deze fantastische band zag ik in april in Paradiso waar ze beter tot hun recht kwamen. The Dap Kings blijven in hun stijve strakke rol en Miss Sharon Jones danst, zingt en springt op het podium. Deze laatbloeier laat de oude soul van de jaren 60 herleven op een enerverende manier. Hoogtepunten zijn the A Train, en haar verhaal over de slavernij wat met fantastische Afrikaanse dans wordt benadrukt.

Afsluiter Macy Gray grijpt je vast en laat je niet los. Deze extravangante dame weet hoe je publiek bespeelt. "I am Macy Gray and who the F*ck are you" begint ze mee. Maar dat schrikt het publiek niet af, met het roepen van je eigen naam wordt het einde van deze top zaterdag afgesloten.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.