Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

15 Juli 2010

Woodstock sfeer en hoog muzikaal niveau op eerste dag Bospop

Cranberries Crosby Stills & Nash John Fogerty
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Aan festivals gaat een enorme planning vooraf en de data worden vaak al een jaar of langer van te voren vastgezet.  Bospop was op hun oude locatie in Weert uit hun jas gegroeid en zijn dit jaar verhuisd naar een nieuwe locatie om het festival wat ruimer op te kunnen zetten.

De organisatie krijgt er dan een uitdaging bij als de datum naderbij komt en het blijkt samen te vallen met de WK finale en ook nog een van de warmste weekenden van het jaar voorspeld wordt. Bospop heeft de uitdaging doorstaan en speelt goed op alle factoren in. Bezoekers mogen flesjes meenemen op het terrein om die te kunnen vullen met water in de toiletten. De EHBO staat met emmers water en sponzen klaar om de hoofden koel te houden en er is voldoende eet- en drinkgelegenheid. Uiteraard is de programmering voor de 30ste editie van het Limburgse festival om van te smullen.

Als ik zaterdag vroeg in de middag het nieuwe Bospop terrein oploop word ik verwelkomd door lekkere bluesrock klanken van Jimmie Vaughn. De muziek bij uitstek om relaxed bij naar te luisteren in de hitte. Inmiddels is ook de tent volgestroomd voor het optreden van Cuby and the Blizzards. Zij zetten een prima optreden neer met oud en nieuw werk van hun laatste toch wel kritische cd.

Heather Nova Crosby Stills & Nash De Dijk

Op het hoofdpodium is het tijd geworden voor Saybia. Het is een tijdje stil geweest rond deze Deense band en live is het misschien niet het meest energieke optreden van het festival. Muzikaal staat het als een huis en op het open veld is de temperatuur opgelopen tot 35 graden wat niet uitnodigt tot massaal meedansen. Met nummers als 'The day after tomorrow' and 'I surrender' leveren ze prima luistermuziek om in de zon te genieten met een koel drankje onder handbereik.

De Dijk is een band die op alle locaties van Bospop heeft opgretreden en zich de huisband van het festival mag noemen. Ze maken er een feestje van. Zanger Huub van der Lubbe moet constant in de zon kijken maar dat lijkt hem niet te deren. Met 'Mijn van Straat Geredde Roos en Dansen op de Vulkaan, wat wel iets over de temperatuur zegt slaan ze de spijker op zijn kop. Een gedegen optreden wat de klasse van deze band weer bevestigd.

Jimmy Vaughn Cuby & the Blizzards John Fogerty

De eerste wolken pakken zich samen als aan het eind van de midddag de Cranberries het grote podium opkomen. Je krijgt het idee dat het iets koeler wordt maar verder dan de eerste rijen komt het enthousiasme van Dolores 'O Riordan niet. Jammer want op het optreden van de Ierse band die sinds vorig jaar weer bij elkaar zijn is erg goed.  Natuurlijk blijven 'Zombie' en 'Ode to My Family' tot de verbeelding spreken en het is genieten van deze band die zichzelf weer op de kaart zet.

Het optreden waar veel van de bospopgangers voor gekomen zijn is toch wel 'Crosby Stills & Nash. Deze folk rock super band heeft een enorme staat van dienst en stonden 41 jaar geleden al op het legendarisch Woodstock festival. Als de eerste regendruppels vallen refereren ze ook naar dit concert. Ondanks de hoge leeftijd zie je dat de heren nog steeds met plezier op het podium staan. Met een cover van The Who's Behind Blue Eyes en de klassieker 'Our house'  is het stilstaan en luisteren.

Saybia Cuby and the Blizzards Jimmy Vaughn

Heather Nova tovert de tent om tot een sprookjesachtig geheel. Bloemen aan de microfoon, een zwierige sjaal om haar schouders en blote voeten maken het plaatje compleet. Ze zingt met gevoel en laat het publiek voor het eerst kennismaken met een nieuw nummer  'Save a Little Piece of Tomorrow' dat ze enkele dagen geleden geschreven heeft. Het gaat over dat we onze planeet moeten voor de kinderen. Dat tekent de serieuze singer-songwriter die vooral doet wat haar hart haar ingeeft.

De afsluitende act van de eerste dag is John Fogerty. Alweer een artiest die ooit nog met Creedence Clearwater Revival op Woodstock stond. Bij Fogerty krijg je niet de indruk dat de leeftijd meespeelt. Als een enthousiaste jonge hond rent hij over het podium en zet een energieke show neer. Met  hits als 'Who stopped the rain' wat kenmerkend is voor de dreigende buien en 'Pretty Woman' heeft Bospop zich geen betere afsluiter kunnen wensen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.