Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

19 Juni 2010

Tweede avond The Hague Jazz uitverkocht!

Wende Snijders Roger Hodgson Lavalu
Door Annet Smale, foto's Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

The Hague Jazz hoeft niet te vrezen dat er geen vervolg gaat komen, want de tweede avond van de vijfde editie is het festival volledig uitverkocht. Veelzijdige artiesten, van Wende tot Eric Vloeimans en tienertalent Kim Hoorweg tot oldies Kool & The Gang, hebben dit jaar van zich laten horen op het geslaagde twee daagse Haagse festival.

Vorig jaar stond ze nog beneden in de Basement te spelen op The Hague Jazz. Nu heeft ze haar naam waargemaakt en mogen we ‘gewoon’ Wende zeggen. Ze staat rustig, in toom de A-Train overkijkend op het podium. Dat ze een dijk van een stem heeft valt niet over te twisten. De Engelse teksten zijn even wennen, maar Wende’s stem draagt de woorden ook in deze taal goed. Net op het moment dat de Engelse melange me niet geheel meer smaakt denderen de eerste Franse klanken van het podium af. Eindelijk komt de power en emotie, die we zo goed van haar kennen, eruit. Heerlijk speelse nummers met de kracht en passie van Wende zorgen voor een mooi optreden.

Eric Vloeimans & Korzo Dancers is een van de cross-overs van Pure Jazz, The Movement. Dit moet groter, verdient groter. De zaal puilt uit waardoor de helft van de mensen zich drukker maakt over de temperatuur in de zaal en hun ‘eigen ruimte’ dan te genieten van de vrije geluiden die de ruimte zouden moeten vullen. Sluit je ogen en waan je in een trance waarin Eric Vloeimans & Korzo Dancers je meenemen.

Kim Hoorweg Kool and The Gang Roger Hodgson

Een van de ingrediënten voor een fijne avond: Kim Hoorweg. Het swingt er vanaf het eerste nummer lekker op los. Funky en jazzy! In het begin houdt ze een afstandelijke, veilige afstand van haar publiek. Prima, want ze pakt ons toch wel in met haar stem. Wat een cadeautje dit optreden van deze jonge talentvolle tiener. Bij het eerste hitje van Peggy Lee, nummers die Kim vaker in Nederland zal gaan laten horen, staat ze ontspannen en vol overgave te zingen. Nummers van o.a. haar nieuwste album ‘My recipe for a happy life’ waren deze avond in ieder geval goed voor een ‘happy night’!

DJ Maestro heeft de sfeer er goed inzitten als de Sven Hammond Soul de dansers op de vloer verder vermaakt. Geniaal deze band! De funky sounds en opzwepende soul raakt iedereen in de zaal. Tom Beek versterkt vanavond de band en Sherry Dyanne laat haar warme, swingende stem ook nog even horen.
De zaal is niet al te groot zodat de muziek beter bij de mensen komt. Mooie, speelse klanken komen van de jazzy art popgroep Lavalu. Verassende wendingen nemen de warme licht opzwepende klanken. De zang van Lavalu heeft wat weg van Maria Mena, maar ze neemt geheel haar eigen weg. Gelukkig maar, want deze muzieksensatie heeft iets magisch!

Sven Hammond Soul Wende Snijders Eric Vloeimans

The good oldies are back: Kool & The Gang. De 50 plussers in de zaal worden voor het eerst deze avond wild als Robert ‘Kool’ Bell alleen al richting de rand van het podium loopt. Iedereen die is opgegroeid met ‘She is fresh’, ‘Get down on it’ en ‘Ladies Night’. De pasjes van toen worden door de achtergrondzangers leuk uitgevoerd. Deze jonge knapen zijn ook de enige met een onuitputtende conditie. Fantastisch, deze funky jazz van de oldies en met recht zijn ze STILL KOOL.

Roger Hodgson is zeer vereerd weer in Den Haag te zijn uitgenodigd. Hij neemt in 'Chez Ella' de tijd om te vertellen over zijn nummers. Alles wat hij vanavond ten gehore brengt heeft een diepe indruk op hem achter gelaten in zijn leven. En als hij ‘Give a little bit of your love’ inzet is het zitten en genieten van deze topartiest!


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.