Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Marina Kaptijn, OEROL

17 Juni 2010

Ik wil weer Unplugged!

Eclips door Glasshouse/Kees Roorda

Kouder dan koud. Dat was het gisteravond. Zo koud, daar hielpen geen lieve beige blokkerdekentjes tegen. Kouder dan mijn klappertanden en klapperknietjes verdragen konden. Maar niet te koud voor het publiek.  
Hulde!

Zelfs onder deze barre omstandigheden had het publiek gisteravond genoeg aandacht en concentratie om te blijven zitten kijken en luisteren. Zelfs terwijl het concert van Ellen ten Damme er luid en duidelijk doorheen kwam flarden. Beginnend met de sound check ("Steven, kan die bas harder!") tijdens het begin van onze voorstelling. En daarna oplopend in volume tijdens de monoloog juist vòòr die van mij. Zodat Titus alias de Cosmic Warrior mij een microfoon moest meegeven toen ik aan mijn betoog begon.

Ja, lieve lezers, diezelfde microfoon waar ik het eerder al over had. Die waarmee niet gerepeteerd of gesoundchecked was, die microfoon? Na mij moest iedereen er aan geloven, aan de microfoon bedoel ik. Waardoor het publiek ons in ieder geval kon verstaan. Boven de muziek van Camping De Kooi uit. Naar het schijnt is het aantal decibellen tijdens de optredens op de camping ver onder het 'normale', maar door de wind en het meertje naast de camping wordt het concert zo, hup, in de oren van ons publiek gegoten. Heel jammer, maar blijkbaar is er niets aan te doen. Het verbaasde me dat er nog zoveel mensen naar ons toekwamen na afloop, om te zeggen dat ze het zo mooi vonden. En natuurlijk was ik blij om dat te horen, en blij dat de voorstelling kennelijk toch nog overeind bleef. Alleen, dit was niet onze bedoeling. Muzikanten en acteurs die weggeblazen worden, niet alleen door de wind maar ook door de muziek van de niet zo nabije buren. Ik wil weer Unplugged!

Eergisteren kon ik meer genieten van de voorstelling. Toen hoefden we ons niet schrap hoefden te zetten tegen andermans geluid. Maar ook het publiek leek die avond kwetsbaarder aanwezig. Ik realiseer me dat het gevaarlijk is om deze interpretatie zo op te schrijven, maar zo voelde het. Mensen lieten toe. En dat had ook een effect op mij, als speelster 'tussen het publiek'. En dat was vanavond waarschijnlijk ook zo, maar vanavond waren er zulke barre weersomstandigheden dat we ons daar met ons allen ook tegen moesten wapenen. En dat ging toch ten koste van de....Hoe moet ik dat noemen zonder al te esotherisch te worden of verwaande theatertermen te gebruiken. Doorlaatbaarheid? Transparantie?

Anyway, ik heb gisteren weer een hele fijne dag op Terschelling gehad. Ik heb mijn zonne-uren gehad, evenals mijn smoothie van de Zandzeebar. En ik was bij mijn collega Manon die als Jonge Maker meedoet met de zgn. Opmaat Route in een mooie dansvoorstelling in het bos bij Formerum. Jonge makers die meedoen met het Oerol Atelier tonen het voorlopige resultaat. Hun voorstelling heet Tragic, en het is voor de dansers fysiek behoorlijk zwaar. Met gevaar voor teken. En veel rennen over bospaden en mul zand. Vol schrammen van de takken en  
boomstronken. Ga kijken, het is nu al een mooi stuk! Ze spelen  twee keer per dag, en doen daarbij om de dag ook nog een andere (straattheater-) voorstelling tussen de twee voorstellingen door.

En ik zit hier te klagen over de kou? Welnee, ik kijk wel uit. Lang leve de Hollandsche zomer!

Marina

The Glasshouse
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.