Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

13 Juni 2010

Bon Jovi sluit eerste editie Royal Beach Concert spectaculair af

Kane Bon Jovi Di-Rect
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Het is prachtig zonnig weer en de timing voor de eerste editie van het Royal Beach Concert op het Scheveningse strand is perfect. Ook de line up liegt er niet om. Naast de Haagse bands Di-Rect en Kane en het is de organisatie gelukt om Bon Jovi te strikken.  Via een Veronica actie konden beginnende artiesten of bands zich opgeven om het  Royal Beach Concert te openen en de winnaar van deze actie is de band Fuse geworden.

Op de dag van het concert vieren ze hun een-jarig bestaan en doorstaan de proeve van bekwaamheid met verve. Moet je je voorstellen dat je net een jaar bezig bent op podia in kroegen en kleine zalen en dan ineens voor de leeuwen geworpen wordt voor een veld met tienduizenden bezoekers. Ik was onder de indruk. Fuse gaf een energieke show weg waarbij ze het hele podium gebruikten. De stevige muziek ligt lekker in het gehoor en het al aanwezige publiek deint mee op de muziek. Petje af voor Fuse!

Fuse Bon Jovi Kane

Daarna is het de beurt aan de Haagse band Di-Rect om het publiek tracteren. Di-Rect heeft een roerige tijd achter de rug en heel Nederland heeft mee kunnen kijken hoe er een opvolger voor zanger Tim Akkerman gezocht werd. De nieuwe cd 'This is who we are' is net gelanceerd en met nieuwe zanger Marcel Veenendaal geeft Di-Rect een goed geoliede show weg. Het strand begint al wat voller te lopen en als ze inzetten met de hitsingle 'Times are changing' begint het publiek in de voorste regionen al aardig los te komen en het feest op het strand is echt begonnen.

Kane hoeft nauwelijks introductie en bewijzen nu ook weer dat ze moeiteloos een groot publiek aan kunnen. 'No Surrender' en 'Rain down on me' worden moeiteloos meegezongen door het volle strand. Dinand Woesthof, het gezicht en de frontman van Kane vertelt dat hij het waanzinnig vindt om hier te staan. Enkele jaren geleden had hij, een stukje verder dan waar hij nu staat een strandtent en heeft nog steeds een hele sterke band met Scheveningen. Kane begint zich tot de ontpoppen tot een band van wereldformaat. Zij hebben er plezier in en brengen dat over op het publiek wat er een feest van maakt.

Bon Jovi Kane Di-Rect

Nadat het publiek weer een beetje is afgekoeld in de warmte is het de beurt aan Bon Jovi. De hoofdact. Het publiek gaat los en dat is niet zo gek. Jon Bon Jovi weet het publiek vanaf het moment dat hij podium opkomt te bespelen. Ze vinden het geweldig op het strand en als ik tijdens een van de vele hoogtepunten 'Bad Medicine' het veld achter me bekijk zie ik dat tot in de achterste regionen alle handen de lucht in gaan. Een geweldig gezicht en een teken dat 45.000 mensen het naar hun zin hebben. Het unieke van Bon Jovi is dat er in hun 27-jarig bestaan nauwelijks wisselingen in de bezetting geweest zijn. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en gitarist Richie Sambora en Jon Bon Jovi zijn aan elkaar gewaagd qua gitaarspel en zang. Dat blijkt als Jon zich terugtrekt en Sambora alle ruimte geeft voor de klassieker 'Lay your hands on me'. Ze sluiten de toegift af met 'Living on a Prayer' en dan is de koek echt op.

Scheveningen kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van van het Royal Beach Concert met een goede sfeer en waarbij de politie nauwelijks in actie hoeft te komen. Petje af voor de organisatie die het aandurven een nieuw concept neer te zetten in economisch roerige tijden.

Het Royal Beach Concert wordt een jaarlijks terugkerend evenement op het Scheveningse strand en de organisatie geeft aan dat ze al in onderhandeling zijn met een wereldact voor de volgende editie. Ik kijk er nu al naar uit. Tot volgend jaar!


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.