Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, Weblog Tamara Schoppert

10 Juni 2010

Plat op it liif, dan sjogge se dy ek net

Master en Margarita

Donderdag, 10 juni, vanavond de Try-Out. Dus heette de doorloop van gisteravond met terugwerkende kracht de Generale. Het was een belangrijke doorloop voor ons. Nu moest blijken of de ingrepen die gedaan waren in het geluid, de problemen die er waren echt zouden oplossen. Goddank, dat deden ze. Het ging met name om aanpassingen in de monitoring, zodat de we de zang in de nummers goed zouden kunnen horen op het podium. Stemmen over het front, maar dan de gitaren juist weer niet. Toch via het backline systeem? Extra speakers voorop erbij. Verschillende balansen. Alles geprobeert. Vraag me niet wat uiteindelijk precies de oplossing is geworden, dat weet ik niet, maar het was gisteravond goed. Danny kon stoom afblazen, Dolf stak een dikke duim op en Remko kreeg de twinkeling in zijn ogen terug.

Nog maar een keer 'de ochtenden' gerepeteerd. Het is een routine, vaste patronen waar iedereen elkaar kruist, in en uit een tram moet stappen en dat alles binnen de blokjes in de muziek. Is er één persoon niet op tijd, dan blijven meerder radartjes steken en zijn we de scène en daarmee meteen in het begin van de voorstelling, het ritme, kwijt.

Jan Duivel, we hebben ook een Jan God, vraagt Ira om ook nog even te kijken naar het slot. "Op die hakken kom ik dat weiland niet in, dus heb ik me gisteren maar achter een paal verstopt, maar ik denk dat ze me toch gezien hebben", glunderde hij.

Nou is Jan Arendz, onze duivel van het eerste Tryateruur, lang en niet dik, maar een steigerpijp krijgt hem toch niet uit beeld. Bukken Jan. Plat op it liif, dan sjogge se dy ek net.

Dinsdag zaten er al wat eilanders op de tribune, dat was erg prettig. Op een bepaald moment ben je wel klaar met in het luchtledige spelen. We hebben publiek nodig om ons verhaal kwijt te kunnen. Daardoor leek het gisteravond weer even slikken en werken te gaan worden, zonder publiek. Gelukkig kwam er een handje vol nieuwsgierige Lunatics. Zij repeteerden deze avond niet en kwamen naar onze doorloop kijken. Nog bedankt voor jullie applaus namens 700 man, Lunatics. Het is de meest lullige repetitie die er is, maar ook het applaus heeft een eigen choreografie en wordt doorgenomen.

Én we hadden de eerste Oerolhond. En ja hoor, tijdens de onthoofding door de tram, begon het dier tragisch te janken. Waarschijnlijk waren het de knipperende lampen of de hoge tonen in de sample die op dat moment klinkt, maar Arnold speelt zijn onthoofding overtuigend en vol overgave, dat ziet ieder hond.

Inmiddels weet iedereen wat te doen als het miezert of als het water met bakken naar beneden komt. De plastic poncho's voor de mensen met een instrument om hun schouders, liggen klaar op de strategische plaatsen. En Aart is als voorstellingsleider uitgeroepen tot de Piet Paulusma van het team. Als Aart zegt "stop", dan stoppen we, eerder niet. Fred Astaire was ook nooit wereldberoemd geworden zonder zijn paraplu.

Tamara

Tryater Website
Tryater | www.tryater.nl
Twitter | twitter.com/tryater
Hyves | tryaterljouwert.hyves.nl
YouTube | www.youtube.com/tryater

De Kift
Website De Kift | www.dekift.nl
Twitter | twitter.com/De_Kift
Hyves | de-kift.hyves.nl
YouTube | www.yourtube.com/dekift
Facebook | www.facebook.com/dekift
MySpace | www.myspace.com/dekift

Oerol
Website | www.oerol.nl


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.