Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

17 Februari 2010

Sfeervolle perspresentatie Mary Poppins

Perspresentatie Mary Poppins
Door Ester Dijkema met foto's van Roy Beusker

Erwin van Lambaart, directeur Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment begint de perspresentatie op woensdag 10 februari met een kort welkomstwoord, waarna hij aankondigt dat er nog één persoon niet aanwezig is en dat is de hoofdpersoon: Mary Poppins. Dan worden de filmploegen en fotografen naar het raam gedirigeerd en zien we Mary Poppins aan de buitenkant van Focus Studio’s in Amsterdam voorbij vliegen, compleet met paraplu.

Vervolgens zingt William Spaaij, die de rol van Bert de schoorsteenveger speelt, het lied Chim Chim-ee-ree in de Nederlandse vertaling van Martine Bijl en aan het eind van het lied komt Mary Poppins de studio binnen om verder te gaan met het lied Alles kan als jij het laat gebeuren. Een leuke en geslaagde manier om een perspresentatie te beginnen.

Erwin van Lambaart schetst vervolgens de carrières van Noortje Herlaar, William Spaaij, Hugo Haenen, Marjolijn Touw, Maike Boerdam en de andere spelers. Daarna stelt het ensemble zich voor en vervolgens wordt het creatieve team voorgesteld.

Het is ook de eerste repetitiedag en na het aansnijden van de gebruikelijke taart – deze keer een enorm exemplaar in de vorm van een paraplu – vertrekt een aantal spelers om geïnterviewd te worden en de rest begint aan de repetities voor deze nieuwe musical die als het aan de spelers en het creatieve team ligt, een groot succes zal worden.

Een vliegende start voor Mary Poppins

Het verhaal van Mary Poppins zoals dit in de musical te zien is, is gebaseerd op de boeken van Pamela Travers. De theaterproductie bevat veel van de originele liedjes uit de film uit 1964. Hoewel zowel de boeken als de film als geruime tijd geleden zijn verschenen, is deze musical zeker niet gedateerd, aldus Erwin van Lambaart. Het is een wervelende, eigentijdse musical in een vlotte vertaling van Martine Bijl.

Mary Poppins is de nanny van de familie Banks die over opmerkelijke talenten beschikt. Ze deelt een geheim met Bert de schoorsteenveger en verdwijnt en verschijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu. Ze laat de familie Banks en de toeschouwers zien dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is.

Speciaal voor deze musical is er een bijzonder decor ontworpen door Matt Kinley en Rosalind Coombes dat gebaseerd is op het originele decor van Bob Crowley. De regie is in handen van James Powell.

Tijdens de perspresentatie worden ook de eerste lichting Banks kinderen voorgesteld. Er is een speciale Mary Poppins school waar de jongste generatie musicalacteurs en actrices worden opgeleid.

Mary Poppins is een samenwerking tussen Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment, Disney en Cameron Mackintosh’s.

Mary Poppins zal uitsluitend te zien zijn in het Circustheater in Scheveningen. De eerste voorstelling is op 27 maart en de première is op 11 april.

www.musicals.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.