Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

14 Februari 2010

Latino Mundial! Belle Perez

Belle Perez Belle Perez Belle Perez
Gezien op 10 februari 2010 in de Goudse Schouwburg
Tekst door Jerry Ramdas, foto’s van Eric van Nieuwland

Goud
‘Latino Mundial’ ofwel letterlijk vertaald ‘Latijns van de wereld’. Dat is de titel van de theatershow waarmee ‘señorita Perez’ de Nederlandse theaters op gaat warmen tijdens de koude winterse dagen.

Belle is voor Nederland geen onbekende. De van origine Spaanse, maar in België geboren dame, behaalt in 2005 met het album ‘Que Viva La Vida’ een gouden plaat in Nederland. De grensovergang ligt daarmee duidelijk open voor Belle. Belle wordt graag beluisterd door Radio2 luisteraars. Dat blijkt uit de zomerhit-verkiezing die ze meerdere malen wint en het uitroepen van Belle tot publiekslieveling op Radio2.

Wereldhits
Dat Belle het in Gouda goed voor elkaar heeft blijkt uit de volledig uitverkochte Goudse Schouwburg. Vol trots meldt Belle dat Gouda als één van de eerste shows als uitverkocht aangemerkt kan worden.

Miss Perez neemt het Goudse publiek mee naar een wereld van Spaanstalige nummers. Wereldhits die vanuit het Engels door haar grotendeels in het Spaans worden vertolkt. Melodieën die een ieder herkent, waarop menigeen in de zaal heupwiegend mee deint. Belle zingt en danst glorieus op het Goudse podium. Daarbij straalt de zangeres, die niet voor niets als ‘Latin Queen’ aangezien wordt.

Het programma begint op een paars verlicht podium met het swingende nummer ‘Let the sun shine’. De vrolijk ogende Belle wordt vergezeld door een ‘elf koppige muzikaal en vocaal ensemble’, dat maakt dat de show professionaliteit uitstraalt.  Gezamenlijk vertolken ze enkele uptempo nummers, afgewisseld met een easylistener als ‘La isla bonita’ van Madonna.

Belle Perez Belle Perez Belle Perez

Grote namen
Een blok met rustieke nummers volgt. ‘Killing me Softy’, ‘Tu’, ‘ I wanna know what love is’ en ‘Halleluja’ zijn nummers die aan de melodie te herkennen zijn. Belle zingt ze grotendeels in het Spaans, afgewisseld door een enkel stukje in het Engels. Grote namen als Robbie Williams en The Beatles, maar ook Frans Bauer, passeren de revue.

Uiteraard wisselt Belle de naar het Spaans vertaalde covers af met eigen nummers. Daarbij komt het publiek uiteindelijk uit de stoelen om vrolijk mee te swingen op de salsa’s en merengue’s van Belle en haar bandleden. Het eerste gedeelte van de show, voordat de pauze ingaat, wordt afgesloten met vrolijke stukken als ‘Happy Days’ en ‘Vamos a la Playa’.

Na het nuttigen van de drankjes gaat Belle met haar publiek verder waar ze gebleven zijn. Met ‘Venga me gustas’ krijgt Belle de voltallige zaal aan het dansen. De ‘Macarena’ wordt later ook nog tot uitvoering gebracht.

Leuk is ook het blok met ‘Blame it on the boogie’ en ‘I want to break free’. Uiteraard ontbreekt ‘Gloria Estefan’ niet in het program. Die vertolking kan Belle wel aan!

Met de medley die ze inzet, toont ze aan over een veelzijdigheid aan variatie te kunnen brengen. ‘Music in Me’ , ‘Please don’t stop the music’ en ‘Thank you for the music ’ worden uit volle borst meegezongen door het publiek.

Als afsluiter kiest Belle ervoor om al swingend met een ‘acappella’ afscheid te nemen van haar Goudse publiek. Het publiek heeft zichtbaar genoten van de warme klanken op een avond waarop de straten met sneeuw bedekt zijn.

Aan de verscheidenheid van het aanwezige publiek is op te maken dat Belle Perez door jong en oud  beluisterd wordt. Dat is ook niet vreemd als je dat koppelt aan de professionele uitstraling van de band, het licht en het geluid. Tel daar de veelzijdigheid van Belle bij op en je hebt een prima theatershow te pakken. Check de site ‘www.belleperez.eu’ om te achterhalen welke theaters in Nederland ze nog meer gaat opwarmen in de komende periode…!


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.