Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

9 December 2009

Laura Jansen

Laura Jansen Laura Jansen Laura Jansen
Door Anne Jitske Fokkema, foto's Michiel Fokkema (klik voor vergroting)

Op zaterdag 5 December staat Laura Jansen tot mijn en haar verbazing in een uitverkocht Rotown. Het is immers pakjes avond maar toch is er menig persoon die het de moeite waard vindt om de pakjes te laten voor wat het is en om naar Rotown te komen.

De lichten dimmen en het meest schattige meisje dat je je kan indenken verschijnt op het podium en gaat lachend achter de piano zitten. Ze bedankt iedereen en begint te spelen en meteen is het stil. Er volgen meerdere nummers en bij elk nummer blijft het stil buiten het meezingen van het publiek om. 

Het eerste nummer gaat over hoe Laura is beïnvloed door haar katholieke opvoeding, wat volgens haar niet zo’n goede opvoeding was. Ze zingt over alles wat god verboden heeft in haar korset achtige jurkje en blijft schattig kijken terwijl ze een slokje whisky neemt. Het nummer eindigt in een luid applaus en Laura vouwt stiekem haar handen en fluistert een sorry naar boven.

Laura Jansen Laura Jansen Laura Jansen

Nog vele liedjes volgen over de verwerking van de verbroken relatie en hoe ze daar doorheen is gekomen door haar haren schots en scheef af te knippen en opnieuw verliefd te worden. Tussendoor wordt er nog een nummer gecoverd van Koekie monster uit Sesamstraat waar Laura van zegt dat het haar levensidee weergeeft. 

De muziek van Laura Jansen bestaat uit gevoelige liedjes en met band klinkt het super. Maar alleen met piano komen de liedjes nog beter over. Het schattige meisje gooit de meest hoge en zuivere tonen uit haar keel en schrijft persoonlijke liedjes. Het publiek was ontzettend gemengd en iedereen kende de tekst, dus blijkbaar is het gangbare muziek.

Het was een heel geslaagd optreden en het uitstellen van pakjes avond zeker waard.

website Laura Jansen


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.