Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

7 December 2009

Beth Hart overtuigt met krachtig optreden in Paard

Beth Hart Beth Hart Beth Hart
Door Serge Julien, foto's Arjan Vermeer (klik voor vergroting)
Beth Hart gezien in het Paard van Troje, Den Haag op 30 november 2009. 

Ze heeft niet de bekendheid van mensen als Melissa Etheridge of Anouk om maar even twee voor de hand liggende stoere chicks met een rauwe stem en hartverscheurende teksten te noemen maar Beth Hart (1972) wordt op handen gedragen door een trouwe schare fans. Dat geldt ook voor Nederland dat en masse richting het clubcircuit gaat waar Hart maar liefst acht optredens verzorgt. Vier jaar terug nam de zangeres nog een prima live album op in de vaderlandse poptempel Paradiso.

Het Paard van Troje in Den Haag is een week voor het optreden al helemaal uitverkocht. Een bomvolle zaal hangt vanaf de opkomst van Beth Hart tot het einde het concert volledig aan de lippen de Amerikaanse die met hart en ziel haar liedjes deelt met het publiek. De zangeres is een levendige en stoere verschijning gekleed in een zwart gekleurd singlet en strakke jeans die zonder dat het stoort boven de broekrand stiekem een paar pondjes verhullen. 

Beth Hart Beth Hart Beth Hart

Beth Hart’s eerste album Immortal uit 1996 is een rauw geheel waarop het lijkt alsof een gereïncarneerde Janis Joplin met een vroege versie van AC/DC erop los rockt met liedjes over haar eigen levenservaringen. De opvolger Screamin’ For My Supper laat een meer mainstream georiënteerde Hart horen zonder aan kracht in te boeten. De prachtige ballad L.A. Song wordt in zowel Amerika als Nederland een hit. Tijdens het optreden in het Paard speelt ze het liedje als enige van het album in een meeslepende uitvoering. Het is de derde CD Leave The Light On die in Nederland hoge ogen gooit en wekenlang in de album top 100 staat. De plaat borduurt stilistisch voort op de voorganger en handelt tekstueel over de voormalige alcohol en drugsverslaving van Hart. De zangeres opent tijdens haar concert meteen met de prachtige titelsong van deze plaat gevolgd door een ingetogen Hiding Under Water. 37 Days uit 2007 is de meest recente CD van Hart waarvan een groot deel op de setlist staat. De rockers Waterfalls, Missing You, Sick en Good As It Gets zijn een aantal titels van dit album die in uitstekende uitvoeringen voorbijkomen.  

Beth Hart mag dan stevige rockers ten gehore brengen, ook soul, blues en gospel zijn stijlen waar de zangeres niet vies van is. Een voorbeeld van haar liefde voor soul is de cover Baby, Baby, Baby van haar heldin Aretha Franklin waarin Hart overtuigt met een smaakvolle vertolking.  

Bert Hart geeft een daverend bijna twee uur durend optreden. Haar stem is zo krachtig en helder dat de liedjes veel zeggingskracht vertonen. Ook al weet je niet in één keer waarover de songs gaan, Beth Hart’s presentatie gaat diep en die voel je. Daarnaast is er een prima balans tussen rockers en ballads. De interactie die ze heeft met het  publiek is groot en je voelt dat de liefde wederzijds is. Beth Hart geeft met haar optreden in het Paard wederom haar klasse weer.

Band:

Beth Hart - zang en toetsen
John Nichols – gitaar
Tom Lilly – bas
Todd Wolf – drums

Website Beth Hart


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.