Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

2 December 2009

Depeche Mode ontroert en verrast Ahoy

Depeche Mode Depeche Mode Depeche Mode
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Depeche Mode, een van de grondleggers in de jaren tachtig van de electropop is anno 2009 nog steeds vernieuwend. Ze komen niet vaak in Nederland. Hun laatste concert hier was in 2006 en het optreden wat gepland stond op Pinkpop eerder dit jaar hebben ze noodgedwongen af moeten zeggen omdat zanger Dave Gahan ziek was. Op 30 november staan ze met hun Tour of the Universe in een uitverkocht Ahoy. Vanaf het eerste nummer houden ze de zaal in hun greep. De charismatische zanger Dave Gahan steelt de show en zet het publiek de hele avond naar zijn hand.  Hij is goed bij stem en staat zichtbaar te genieten van de reacties die hij in zaal teweegbrengt.

Depeche Mode Depeche Mode Depeche Mode

De setlist is op zijn minst verrassend te noemen. De grote hits uit de jaren 80, zoals I just can't get enough en People are People waarmee ze bekend zijn bij het grote publiek ontbreken. Ze laten vanavond zien dat ze een band van formaat zijn en een van de beste live acts van het moment. Dat slaat aan bij het publiek dat vanaf de eerste nummers meegaat. De achterwand van het podium is een enorm ledscherm waar gedurende de show prachtige beelden te zien zijn waarin de hand van Anton Corbijn duidelijk herkenbaar is. Dit vormt op knappe wijze een geheel met de show die Depeche Mode op het podium weggeeft.

Depeche Mode Depeche Mode Depeche Mode

Ze beginnen met enkele nummers van hun laatste cd ' Sounds of the Universe' In Chains en Hole to Feed en en werken dan langzaam terug naar het wat oudere werk. Eenmaal aangekomen bij een van hun beste nummers 'Enjoy the Silence' zit er niemand meer op de stoelen op de tribunes, als Gahan stopt bij het refrein gaat het publiek in een stem verder. Iedereen staat te swingen. Daarna gaat het verder met Never let me Down. Ahoy bruist en geniet en de armen gaan massaal de lucht in. Bij de toegift tracteren ze Ahoy op een mooie uitvoering van de klassieker Stripped en tegen 11 uur is na een indrukwekkende versie van 'Personal Jesus' de koek echt op.

Depeche Mode bewijst weer dat hun muziek tijdloos is en dat ze nog steeds wereldact van formaat zijn die met de tijd meegaan.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.