Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

24 November 2009

All shook up/Love me tender

All shook up/Love me tender (foto Roy Beusker) All shook up/Love me tender (foto Roy Beusker) All shook up/Love me tender (foto Roy Beusker)
Door Ester Dijkema met foto's van Roy Beusker en Mieke Kreunen

Liedjes van Elvis Presley in het Nederlands en een mierzoet verhaaltje en dan toch leuk? Ja, dat kan! In de nieuwste musical van Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment komen 25 hits van Elvis Presley voorbij in een prachtige vertaling van Jan Rot. 'All shook up/Love me tender' is een rock ’n roll musical die swingt als een trein. In vlotte arrangementen van Jeroen Sleyfer en onder regie van Carline Brouwer is 'All shook up/Love me tender' een zeer plezierige voorstelling geworden.

Het verhaal speelt zich af in een oersaai Amerikaans dorp waar nooit wat gebeurt en waar de strenge burgemeester Mathilda (Gemma van Eck) de scepter zwaait. Dan wordt de motorrijdende rocker Chad (René van Kooten) uit de gevangenis vrijgelaten en als hij door motorpech in het dorpje strandt, is het hek van de dam. Er ontstaan onverwachte en voorspelbare liefdes, er wordt gedanst, gerockt en gevrijd en plezier gemaakt.

All shook up/Love me tender (foto Roy Beusker) All shook up/Love me tender (foto Roy Beusker) Joey Schalker

De hoofdrollen worden gespeeld door René van Kooten en Brigitte Heitzer. Beiden laten zien dat ze in 'All shook up/Love' me tender bijzonder goed op hun plaats zijn. René van Kooten is op dit moment Nederlands’ beste musicalacteur en van Brigitte Heitzer wordt duidelijk dat zij in deze rol eigenlijk beter op haar plaats is dan in een klassieke rol als Evita.

Relatief ‘nieuw’ is Joey Schalker die de komische rol van Dennis overtuigend speelt. Tommie Christiaan is als Dean lief en charmant en zonder de andere spelers te kort te doen willen we hier toch zeker Daniëlle Veneman complimenteren met haar rol van Sandra vanwege haar goede acteerprestaties en prachtige stem. Een absolute topper in deze vrolijke voorstelling is Erica Yong die - zeer terecht - tijdens haar solo een overdonderd applaus krijgt.

Is 'All shook up/Love me tender' meer dan alleen een mierzoet verhaaltje met bekende liedjes? Zoals we al in de inleiding zeiden: ja! Want de humor overheerst en het zeer aantrekkelijke decor en fraaie aankleding, in combinatie met een cast waarvan het plezier afstraalt, maakt het geheel compleet. Tot slot willen we het ensemble een extra compliment geven.

Erica Young All shook up/Love me tender Daniëlle Veneman

'All shook up/Love me tender' ging op zondag 22 november in première in het Chassé Theater in Breda en is nog tot en met juli 2010 te zien. Voor de volledige speellijst kijk op www.musicals.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.