Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

23 November 2009

Nieuwe cd Liesbeth List: Verloren en gewonnen

Liesbeth List Liesbeth List Liesbeth List

Het was een grote wens van haar om weer een nieuwe cd te maken. Maandag 16 november was het zover. Toen presenteerde Liesbeth List in Carré haar nieuwe cd Verloren en Gewonnen. De ‘beste componisten en tekstschrijvers van het land’ nodigde ze uit om een lied voor haar te schrijven. En dat heeft een paar mooie nummers opgeleverd.

Het is gebruikelijk dat artiesten voorafgaand aan de presentatie van hun nieuwe cd een concert geven, maar het is tekenend voor Liesbeth List dat dit optreden niet zomaar een optreden was. De opbrengst van het concert ging naar de Carolien Bijlstichting. Een stichting die voor veel Nederlanders, tot dan toe, een onbekende stichting was. Dankzij de actie van List staat de stichting in een klap op de kaart. En daarmee ook de mensen voor wie de Carolien Bijlstichting zich inzet: mensen met een aangeboren gezichtsafwijking.

Aan dit benefietconcert werd belangeloos meegewerkt door zangers, liedschrijvers en componisten die ook op de nieuwe cd van Liesbeth List van zich laten horen. Maarten Peters bijvoorbeeld. Hij schreef voor Verloren en Gewonnen drie nummers die hij samen met List op deze avond vertolkte. Het vrolijke nummer ‘Leer me te zien’ schreef hij speciaal voor de Carolien Bijlstichting.

Op het podium verschenen ook Freek de Jonge en Huub van der Lubbe die beiden een bijdrage leverden aan de nieuwe cd. Voor de gelegenheid trad Freek in de voetsporen van Ramses Shaffy en vertolkte hij met volle overgave ‘Pastorale’. Een lied dat op zo’n avond natuurlijk niet mag ontbreken. De bijdrage van Freek de Jonge aan de cd, ‘Hij is wat hij zingt’, is ook opgedragen aan Ramses Shaffy. We horen in ieder geval de stem van Shaffy op de cd. Ook Huub van der Lubbe heeft ooit de rol van Shaffy op zich genomen in een optreden met Liesbeth List van ‘Pastorale’. Dit keer was hij geen Shaffy-vervanger, maar kon hij volledig zichzelf zijn in het nummer ‘Mooier dan nu’. Dit ‘De Dijknummer’ staat als duet met Liesbeth List op de cd Verloren en Gewonnen.

Natuurlijk kon op deze avond Frank Boeijen niet ontbreken. “Mijn herontdekker in een tijd dat ik geen volle zalen meer trok”, noemt List hem als hij het podium opkomt. Voor de nieuwe cd van Liesbeth List schreef Frank Boeijen in zijn eigen herkenbare stijl het lied ‘Geluk’. Samen brengen ze tijdens het concert nog een paar mooie nummers van eerdere cd’s ten gehore.

Een goede verdienste van List is dat ze met het maken van deze cd ervoor gezorgd heeft dat er een paar prachtige liedjes toegevoegd kunnen worden aan de Nederlandse popmuziek. Het nummer ‘Verloren en gewonnen’ van Boudewijn de Groot is een juweeltje. Hiervan hadden er wel meer op de cd mogen staan. Liesbeth List weet het lied ook mooi te vertolken en daarmee is het met recht het titelnummer van de cd. Ook de nummers van Stef Bos worden mooi door List uitgevoerd op de cd. Stef Bos,  de grote afwezig tijdens het benefietconcert, schreef van twee nummers op de nieuwe cd de tekst of beter gezegd: de poëzie. Want dat is het.

Maar niet alle nummers op de cd Verloren en Gewonnen zijn List op het lijf geschreven. Han Kooreneef schreef het mooie ‘Jij moet blijven’, maar het lied lijkt meer geschreven voor de stem van Marco Borsato. Ook de wat vrolijkere liedjes op de cd liggen List niet echt. Ze is en blijft op haar best als ze chansons zingt. Ze verraste de aanwezigen dan ook aangenaam met een aantal franse liedjes tijdens het benefietconcert. Al met al is Verloren en Gewonnen een afwisselende verzameling Nederlandstalige nummers en gewoon een lekkere cd voor de lange winteravonden.

Websites:

www.liesbethlist.nl

www.carolienbijl.nl


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.