Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET

22 November 2009

Sara Kroos viert het leven met Boheem

Sara Kroos Sara Kroos Sara Kroos
Door Anne Jitske Fokkema, foto's Jaap Reedijk

Op 16 november viert Sara Kroos de première van haar nieuwe voorstelling Boheem in het oude Luxor Theater in Rotterdam.
 
Iedereen zit in de zaal, de lichten dimmen en er komt een lichte spot op Sara achter de piano, gekleed in een roze shirt met decolleté en een rode rok waar ze gewaagd een bloot been onderuit laat komen. Ze speelt een paar gevoelige tonen die overvloeien in een rustig lied over het waarderen van je talenten. Het lied krijgt ritme, tempo,  Sara springt op, pakt de microfoon en begint met grote uithalen te zingen zoals we dat van haar gewend zijn. De vierkoppige mannelijke band begint een beat te geven en het feest is begonnen.

Boheem is een andere voorstelling dan we van haar gewend zijn. Ze is uit haar melancholische periode gestapt en is begonnen met van het leven een feestje maken. De kleine dingen die het leven het waard maken waarderen en genieten van alle mooie momenten. De goede prioriteiten stellen en alle onbelangrijke dingen die in deze samenleving belangrijk gemaakt worden vergeten. Geen facelifts, sportschool en carrière maar fietsen met je man, voetballen met je kind en quality time met je vriendin. Toch blijft de voorstelling confronterend en laat Sara de scherpe kantjes van de samenleving naar voren komen.
 
Boheem zit weer vol met liedjes die de pop richting opgaan met lange uithalen en gewaagde teksten. Hier en daar komen vreemde oerklanken uit de keel van Sara en wordt er duidelijk gemaakt dat ze een vrouw met ballen is. Een voorstelling die je zin geeft om te leven, te genieten en er een feest van te maken.


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.