Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

20 November 2009

Reis om de wereld in 80 minuten door Béjart Ballet Lausanne

Reis om de wereld in 80 minuten Reis om de wereld in 80 minuten Reis om de wereld in 80 minuten
Door Andy Rijnbende met foto's van Francois Paolini en Ilia Chkolnik

Vorige week schreven we op CultuurpodiumOnline over het prachtige Ballet for Life van meesterchoreograaf Maurice Béjart. Wie die prachtige voorstelling gemist heeft krijgt deze week een nieuwe kans met het ballet 'Le Tour du Monde en 80 Minutes', de allerlaatste choreografie van Maurice Béjart. Het is - dat zal geen verrassing zijn - geïnspireerd door het beroemde verhaal van Jules Verne. Toch heeft Béjart zijn eigen reis om de wereld gemaakt waarin hij herinneringen aan die landen die indruk op hem maakten en ontmoetingen of ontdekkingen die hij zelf deed, verwerkte.

De muziek koos hij van componisten uit de landen van zijn reis of juist traditionele muziek hetgeen een bonte en rijke mengeling van stijlen en klanken oplevert. Igor Stravinsky en Piotr Iljitch Tchaikovsky komen voorbij maar ook Strauss & Mozart, Theodorakis & Hadjidakis of Vivaldi & Ranieri.

De jonge reiziger van Béjart neemt de toeschouwers mee langs o.a. Senegal, de Sahara, Egypte, Griekenland, Venetië, Wenen, India, China, de Noordpool, San Francisco, de Andes en Brazilië.

Reis om de wereld in 80 minuten

Voor iedereen die van dans, muziek en reizen houdt is de voorstelling een lust voor het oor en oog, een fascinerend schouwspel en interessant voor jong en oud, ook voor mensen die zelden een balletvoorstelling bezoeken. Dit ballet kan de toeschouwer bijna niet onberoerd laten, te meer omdat de voorstelling omlijst is met prachtige lichteffecten en ingekleurd met de fraaie kleurrijke kostuums van Henri Davila.

Zowel in de ensemble onderdelen als in de solo's en pas de deux laat dit ballet zien wat een fantastische choreograaf Maurice Béjart was en wat een geweldig dansgezelschap hij heeft achtergelaten. Absoluut hoogtepunt voor ons was de pas de deux van Elisabet Ros en Julien Favreau maar we willen de andere dansers en onderdelen van de voorstelling daarmee zeker niet tekort doen. Alles klopt en het raakt je.

De reis om de wereld in 80 minuten is nog in Carré te zien tot en met 22 november a.s.

Carré | Stardust Theatre | Béjart Ballet Lausanne


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.