Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

8 November 2009

Southside Johnny's trick or treat?

Southside Johnnie Southside Johnnie Southside Johnnie
door Giel van der Hoeven, foto's van Arjan Vermeer (klik voor vergroting)

Op 31 oktober stonden Southside Johnny & The Asbury Jukes in een driekwart gevulde grote zaal van het Paard van Troje in Den Haag. Het blijft verwonderlijk dat deze band al meer dan 30 jaar het clubcircuit af moet struinen terwijl Johnny Lyon’s soulmates Bruce Springsteen met de E Street Band en voorheen ook Little Steven & The Disciples Of Soul grote zalen en stadions plat spelen en speelden. Het zal met uitstraling, eigenzinnigheid of commercie te maken hebben want de Jukes sound, een mix van rock, soul en blues, mét blazers blijft onmiskenbaar de Jersey Shore sound, waar voornoemden ook hun naam en faam mee verworven hebben. Gelukkig spettert het enthousiasme en speelplezier er nog steeds vanaf en Johnny en z’n mannen improviseren er avond aan avond driftig op los.

De band was - t.o.v. dat we ze voor het laatst in 2008 in Paradiso zagen - in een gewijzigde samenstelling naar Den Haag gekomen. De Jukes-blazers wisselen met regelmaat maar ook vaste gitarist sinds 1985 Bobby Bandiera had nu andere verplichtingen. Alleskunner Glenn Alexander vervangt Bobby tijdens deze tour, hij heeft een indrukwekkende staat van dienst en speelde in het verleden ook al met de Jukes. Eddie “Kingfish” Manion was ook weer terug bij de band na zijn uitstapje naar de Rock Hall of Fame show met Bruce Springsteen. Gelukkig maar, want wát een kanjer is deze tenor- en baritonsaxofonist! Hij speelde niet voor niets met grootheden als Bob Dylan, Keith Richards, The Allman Brothers Band en Willy DeVille. Aan de laatst genoemde, de in augustus van dit jaar overleden Willy DeVille, droeg Southside Johnny tevens een song op (het merendeel van het publiek heeft dit niet eens gemerkt). Het getuigt van veel respect van en voor gewaardeerde mede-musici. Toestenist Jeff Kazee excelleerde als vanouds en fungeerde nu tevens als Johnny’s sidekick in deze Halloween fun show.

Southside Johnnie Southside Johnnie Southside Johnnie

Halloween of All Hallow’s Eve is de avond voor Allerheiligen met de bekende traditie van de uitgeholde pompoenen maar is in Nederland minder bekend. Toch had een aantal (Engelse?) bezoeksters zich met 'scary masks' uitgedost en Johnny speelde er met regelmaat op in. Hij rausde snoepzakjes en handtasjes van de heksjes leeg en voerde een stand up comedy sketch op met een kikkertje van snoepgoed. Soms hilarisch en soms zelfs zeer vermakelijk. Zoals op dat moment dat Johnny een Elvis-masker/bril opzette of toen hij een lolly uit zo’n snoepzakje richting drummer Joe Bellia gooide en Joe die precies in zijn mond opving.

Wij waren toch meer benieuwd naar de muzikale trick or treat van Johnny en de band. Speelde de band vorig jaar in Paradiso nog zo’n beetje het gehele ‘Hearts Of Stone’ album nu was de setlist gevarieerder. Met de Little Steven hit “Forever” als opener zat de sfeer er direct goed in. Ook “All I Needed Was You” is een song van de hand van Steven Van Zandt. Het soul & swing-gehalte was hoog met nummers als “Got To Get You Off Of My Mind” (Solomon Burke), “Nothing But A Heartache” (The Flirtations), “Without Love” (Shamwell/Cropper) en de tribute “Tango Till They’re Sore” (Tom Waits). Verder mooie uitvoeringen van de ballads “Don’t Call Me Baby” en “This Time It’s For Real". Ander bekend werk ("I Played The Fool", “Talk To Me", “Walk Away Renee") en ook minder bekende songs ("Tired Skin", “You’re My Girl").

Southside Johnnie Southside Johnnie Southside Johnnie

De dag ervoor in Paradiso ontbrak “Happy” op de setlist maar de Stones-fans waren blij dat deze bewaard was gebleven voor Den Haag. En op het moment dat de rillingen van “Fever” me over de rug liepen en ik dacht “I Don’t Want to Go Home” waren we met een Seeger Sessions-achtige uitvoering van “We’re Having A Party” alweer aan het einde van de set toegekomen. De eerste toegift “Monster Mash” was een overbodig nonsens liedje in het kader van Halloween en sloeg niet echt aan bij het Haagse publiek, het werd ook niet meegezongen. De traditional “Stagger Lee” (meer dan 400 x gecoverd!) daarentegen was wél een schot in de roos. Na de constante roep voor “Hearts Of Stone” kwam de band erna nog één keer terug om ook dit Jukes lijflied te spelen.

Vervolgens was het tijd voor de band en het publiek om de zaal te verlaten omdat de jeugd alweer voor de deur stond te trappelen voor hún nachtelijke house party, een elektronische trick or treat. Wij gingen met de lekkere traktatie van deze fun show op zak nog een Halloween-borrel halen in het aangrenzende Café Paard van Troje. And King Johnny has left the building!

THE BAND

Southside Johnny: lead vocals and harp
Glenn Alexander: guitar and backing vocals
Jeff Kazee: piano, organ, lead and backing vocals
John Conte: bass and backing vocals
Joe Bellia: drums
Joey Stann: tenor saxophone
Chris Anderson: trumpet
Neal Pawley: trombone
Eddie Manion: tenor and baritone sax

Website Southside Johnny & The Ashbury Jukes


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.