Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUSICAL

6 November 2009

Perspresentatie The Full Monty

The Full Monty The Full Monty The Full Monty
Door Ester Dijkema met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

De perspresentatie van de musical The Full Monty vond plaats in het Zonnehuis in Amsterdam, in een zaal die toepasselijk omgebouwd was tot een soort nachtclub, immers, de stripact die de mannen aan het eind van het verhaal gaan opvoeren speelt zich af in een dergelijke zaal.

Tijdens de presentatie vertellen producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen over het ontstaan van de musical die gemaakt is naar de film uit 1997. De musical was wereldwijd met veel succes in de theaters te zien. Het script van Terrence McNally en de muziek van David Yazbek werd net als de film een dijk van een hit.

De Nederlandse vertaling is in handen van Allard Blom en de regie wordt gevoerd door Paul van Ewijk.

The Full Monty The Full Monty The Full Monty

Het verhaal gaat over zes mannen die door de economische crisis hun baan zijn kwijtgeraakt. Door torenhoge alimentatie en problemen met zijn act gaat Berry – een rol voor Charly Luske – op zoek naar een bron van inkomen. Vooral de dreiging dat hij het contact met zijn zoontje zal verliezen doet hem besluiten een stripact zoals die van Chippendales te gaan uitvoeren.

Samen met vijf andere werkeloze mannen gaan e aan de slag. Het probleem is echter dat deze mannen niet bepaald een sexy uitstraling hebben…

Tijdens de perspresentatie wordt een voorproefje gegeven van de muziek en horen we een prachtig duet van Ellen Evers en Bettina Berger en ook Charly Luske laat een mooie ballade horen. Als het slotlied dan ook nog ten gehore wordt gebracht reageren de aanwezige mensen van de pers bijzonder enthousiast.

The Full Monty The Full Monty The Full Monty

Met een sterke cast waarin naast reeds genoemde acteurs ook Metta Gramberg, Roger Komproe, Vincent de Lusenet, Han Oldigs, Zjon Smaal, Richard Spijkers en Wieke Wiersma voorkomen en met kostuumontwerp van Arno Bremers en in een decor van Niels Mathot belooft The Full Monty een hilarische musical te worden met een aandoenlijke ondertoon. Franc Pappot heeft de muzikale leiding en het moet voor hem een plezierige aangelegenheid zijn om de afwisselende, maar vooral mooie muziek uit the Full Monty te spelen.

The Full Monty gaat op 16 november in première.

Voor een volledige speellijst verwijzen we naar www.ruuddegraaf.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.