Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

6 November 2009

Passionele première in Theater Castellum van Ruth Jacott

Ruth Jacott Ruth Jacott Ruth Jacott
Door Judith Verkerk-Widmer, foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Op 26 oktober is ‘Passie’, de nieuwe theatershow van Ruth Jacott, in theater Castellum in Alphen a/d Rijn in première gegaan. De voorstelling bevat een mix van oud en nieuw repertoire. De swingende latin-sfeer van haar nieuwe, gelijknamige cd beloofde veel goeds. Het is echter altijd de vraag of een artiest dit in een theater over kan brengen. In het geval van Ruth Jacott is daar geen twijfel over: op het podium staat een vakvrouw waar de energie vanaf spat. Ze brengt een show waarin passie, ontroering en een vleugje humor elkaar in hoog tempo afwisselen.

Ruth Jacott Ruth Jacott Ruth Jacott

De show opent met het swingende nummer ‘Passie’. Daarmee is de toon direct gezet. Ruth weet samen met haar acht muzikanten, drie backing vocals en vier dansers het publiek meteen enthousiast te krijgen en houdt dit ook de hele show vast. De afwisselende show is een lust voor het oog. Een bijna letterlijke samensmelting met haar dansers tijdens het nummer ‘La la la’ zorgt voor een erotisch tintje aan de avond, terwijl het repertoire van haar nieuwe cd de zaal in tropische, Zuid-Amerikaanse sferen brengt. Iedereen staat op de banken en swingt mee met nummers als ‘Maskerade’ en ‘Op de liefde’. Bij haar bekende nummers ‘Blijf bij mij’ en ‘Hartslag’ vraagt ze assistentie uit de zaal. Het hele publiek, dat toch heel gemêleerd is, zingt uit volle borst mee. En dat is haar doel, want ‘we zijn vanavond één grote familie en maken er samen een feest van’. Prachtige outfits, sensuele dansen en een scherpe interactie met het publiek.

De hele avond is Ruths hartstocht voor haar vak duidelijk te voelen. De show is subliem op elkaar afgestemd en daarmee weet zij zelfs mensen die niet bekend zijn met haar repertoire in vervoering te brengen. De show speelt tot en met januari 2010. En ook dat laat zien dat Ruth precies weet waar het publiek behoefte aan heeft, want het is een heerlijke, passionele show om de donkere maanden mee door te komen!

Ga voor speellijst naar de website van Ruth Jacott


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.