Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

5 November 2009

Ja Zuster, Nee Zuster een heerlijk feest van herkenning!

Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster
Door Ester Dijkema met foto's van Roy Beusker (klik vergroting)

Ja Zuster, Nee Zuster is een productie van V&V Entertainment en is een feest voor oog en oor. Ja Zuster, Nee Zuster is een frisse en vrolijke musical met liedjes die je – ook al heb je ze lang niet gehoord – grotendeels kunt meezingen. De Annie M.G. Schmidt liedjes worden aaneengeregen door de teksten van Pieter van de Waterbeemd. De teksten zijn steeds een inleiding op de liedjes en grappig en soms aandoenlijk.

Het verhaal van Zuster Klivia die een rusthuis leidt voor een bonte verzameling van bewoners is wellicht bekend. De bewoners worden steeds belaagd door de boze buurman Boordevol, die eigenaar van het pand is en op elk tijdstip zijn beklag komt doen. Diep in zijn hart wil hij bij Zuster Klivia en haar bewoners horen, wat aan het eind van het verhaal duidelijk – en bewaarheid wordt.

Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster is een musical voor jong en oud. De rol van Zuster Klivia wordt gespeeld door Annick Boer en zij speelt een zuster Klivia om meteen van te houden. Joep Onderdelinden zet een prachtige dubbelrol neer. Hij is zowel Opa als Gerrit en dit moet achter de schermen af en toe tot enige vrolijke stress leiden, gezien de razendsnelle verkledingen. Opa en Gerrit zijn allebei ‘ouderwetse’ inbrekers maar behalve dat ook hartenbrekers. Als Gerrit samen met Jet ‘Duifies, duifies’ zingt, begrijp je dat Jet verliefd op Gerrit is en als Opa ‘De oude Jacob’ zingt vraag je je af waarom Joep Onderdelinden niet vaker in een musical te horen is met zijn mooie stem.

Ara Halici is Buurman Boordevol en in dit personage zeer overtuigend. Steeds als hij opkomt, weet je dat er weer een leuke scène komt met weer een ‘gemene’ streek van Boordevol. Dan is er nog één personage dat naast Boordevol zeer positief opvalt: Mevrouw de Kneu die aast op het pand waarin het rusthuis is gevestigd. Mevrouw de Kneu wordt gespeeld door Melise de Winter en zij speelt deze quasi deftige dame met veel overtuigingskracht.

Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster Ja Zuster, Nee Zuster

Rein Hofman speelt de ingenieur die steeds voor ontploffingen zorgt en Michel Sorbach laat met zijn komische talent zien dat hij in deze musical zeer op zijn plaats is. Vooral wanneer hij als Dirk ineens veranderd in een Griekse gastarbeider en het nummer Stroei-voei wordt gebracht wordt het komische talent van Michel Sorbach weer eens duidelijk. Dorien Haan is een leuke Jet en mag naar hartenlust De Twips een aantal keren zingen. Samen met het vlotte ensemble en het goede orkest onder leiding van Dick van der Stoep is Ja Zuster, Nee Zuster mijns inziens opnieuw een theaterhit voor V&V Entertainment!

Voor een volledige speellijst verwijzen we naar www.theaterhits.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.