Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, JAZZ, POP-ROCK

1 November 2009

Buena Vista Social Club brengt Cubaanse sferen naar Het Paard van Troje

Buena Vista Social Club Buena Vista Social Club Buena Vista Social Club
Door Berbera van den Hoek, foto's Ron Jenner (klik voor vergroting)
Buena Vista Social Club, gezien op 23 oktober in het Paard van Troje in Den Haag

In de garderobe hoor ik veel Spaans en als ik in de zaal om me heen kijk zie ik dat er een gemeleerd publiek, dat werkelijk uit alle leeftijden bestaat, zich op deze herfstige vrijdagavond naar het Paard van Troje heeft begeven. Dit bepaalt gelijk de warme tropische sfeer van de avond. Het hele publiek staat vanaf het begin van het concert te swingen en achterin de niet helemaal uitverkochte zaal worden de benen losgegooid met salsa dansen.

De Buena Vista Social Club is een Cubaans muziekgezelschap wat zijn oorsprong vindt in de gelijknamige club in Havana in de jaren 40. Inmiddels spelen ze met de nodige wisselingen al meer dan 50 jaar met elkaar. Als de band het podium opkomt valt het op dat ze allemaal in hetzelfde rode shirt en zwarte broeken zijn gekleed. Als ze wat opgewarmd zijn komt de ster van de avond het podium op Eliades Ochoa op. Hij is geheel gekleed in het zwart met bijpassende hoed. Ochoa is ooit beroemd geworden omdat hij de jongste van het gezelschap was. Inmiddels is de in 1946 geboren Ochoa de laatst levende mannelijke vocalist van de Bueno Vista Social Club.

Buena Vista Social Club Buena Vista Social Club Buena Vista Social Club

De hele avond brengen ze hun meest bekende werk ten gehore en de grote zaal wordt gevuld met de aanstekelijke, warme Cubaanse klanken. Als Ochoa na enkele nummers helemaal op gang is kom zit de sfeer er goed in. Chan Chan een van de meest bekende nummers van de Buena Vista Social Club is geschreven door Ochoa en het is een unieke ervaring om juist hem het te horen vertolken. Waterloo, een variatie op het bekende Abba nummer laat het publiek swingen. Tussen de nummers door vertelt Ochoa veel, helaas ontgaat mij dat volledig. Ik heb geen idee waar hij het in het Spaans over heeft. Het gedeelte van het publiek dat deze taal wel machtig is reageert er enthousiast op.

De heren van de Buena Vista Social Club zijn uiteraard prima op elkaar ingespeeld en ze zetten een vermakelijke show neer. Met een goed humeur stap ik tegen elven weer de Nederlandse herfstavond in.

webistes:

Buena Vista Social Club

Paard van Troje 


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.