Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

25 Oktober 2009

Oude tijden herleven met José Feliciano

Jose Feliciano Jose Feliciano Jose Feliciano
Door Serge Julien, foto's Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
José Feliciano gezien in het Paard van Troje in Den Haag op 18 oktober 2009

Het is even raar opkijken als enige tijd geleden een concert wordt aangekondigd van José Feliciano in het Paard van Troje. Raar omdat we in de Lage Landen eigenlijk al een eeuwigheid niks hebben gehoord van deze muzikant en raar omdat je deze zanger en gitaarvirtuoos niet direct verwacht in een club als het Paard van Troje maar eerder in Diligentia of World Forum.

Wie is José Feliciano ook alweer? Menigeen zal deze blinde Puerto Ricaanse muzikant kennen van één van de beroemdste kersthits aller tijden: Feliz Navidad. Het soort nummer dat zo dood is gedraaid dat je bij het horen van de eerste tonen niet meer loskomt van de melodie. Hij scoort in de jaren zestig en zeventig met hits als Hi-Heel Sneakers, Qué Sera en de aanstekelijke bewerking van The Doors’ Light My Fire waarmee hij in de hoogste regionen belandt. Hij covert veel populaire nummers door ze een licht latin sausje mee te geven met virtuoze gitaartechniek en een soepel in het gehoor liggende stem.

De 64-jarige Feliciano is voor een tour in Europa en geeft daarbij twee optredens in Nederland waaronder het Paard. Ondanks dat de naam José Feliciano in de muziekwereld geen geringe is, komt er toch maar een slordige 400 man op af. Dat is vooral ouder publiek en een enkele jongeling. Vanaf de opening van Ain’t No Sunshine krijgt Feliciano meteen warme bijval. Hij is nog prima bij stem en zijn gitaarspel is net zo spetterend als in de hoogtijdagen. Hij wordt in muziekkringen vaak The Greatest Living Guitarist In The World genoemd. Dat zijn doorgaans gevaarlijke titels maar hij kan ontegenzeggelijk indrukwekkend spelen met een even soepele als nerveuze vingertechniek.

Jose Feliciano Jose Feliciano Jose Feliciano

Toch is José Feliciano eigenlijk nooit weggeweest want een kijkje in zijn oeuvre leert dat hij ook na de grote hits hele batterijen aan albums heeft gemaakt in het Engels en in het Spaans. Door de jaren heen heeft hij vele awards in de wacht gesleept en ook nu is hij genomineerd voor een Latijnse Grammy award voor het album Mexico en el Corazon. Tijdens zijn optreden blijken de Spaanstalige liedjes enorm in de smaak te vallen bij het vrouwelijke publiek. Binnen die Spaanstalige nummers komen we natuurlijk Qué Sera tegen maar ook covers als Oye Como Va, Bamboleo en de toegift La Bamba. Sowieso valt het gros van wat hij tijdens het concert speelt onder deze categorie waardoor het herkenningsgehalte hoog ligt. Een fijne vertolking van Michael Jackson’s Billie Jean mag hierin niet ongenoemd blijven. Minder geslaagd is het moment waarop een fel Purple Haze van Jimi Hendrix voorbijkomt. Dit past duidelijk niet in de stijl van Feliciano. Natuurlijk ontbreken de grote hits Light My Fire en Feliz Navidad niet.

De hele avond vertoont een nostalgische sfeer en het publiek vertoont duidelijk affectie voor de sympathieke Feliciano die zich prima op zijn gemak lijkt te voelen. Hij zit rustig op een kruk en draagt een stoere zonnebril. Hij praat de liedjes hier en daar aan elkaar en doet wat aan commercie door zijn website te promoten om de mensen warm te maken daar zijn laatste opnames te downloaden.

In anderhalf uur tijd presenteert José Feliciano met zijn zevenkoppige band een palet van vooral bekende prettig in het gehoor liggende nummers tegenover een enthousiast publiek. Een alleraardigst concert waarin oude tijden op aangename wijze herleven.

Website

www.josefeliciano.com


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.