Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, MUSICAL

22 Oktober 2009

Disney Musical Sing-a-long

Disney Musical Sing-a-long Disney Musical Sing-a-long Disney Musical Sing-a-long
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Zondagmiddag 18 oktober verzamelde tout bekend Nederland uit de Van-den-Ende-stal zich mèt kroost in de Theaterfabriek in Amsterdam voor een programma met de veelbelovende titelt Disney Musical Sing-a-long. Alle anderen waren vermoedelijk aanwezig bij de première van Purper waarover later meer.

In deze voorstelling is door Maurice Wijnen en Stanley Burleson diep in de schatkamers van Disneys musicals archief gedoken. Toegegeven, er zijn juweeltjes uit te voorschijn gekomen waaronder een aantal prachtige ballads maar met name in het gedeelte voor de pauze komt - juist wellicht daardoor - van het sing-a-long aspect weinig terecht. Alleen het laatste deel voor de pauze met een aantal nummers uit Mary Poppins  - waarin ook nog even interactief wordt gedaan met een vader en twee kinderen - kan er een beetje worden meegezongen.

Na de pauze is dat gelukkig anders en komen er wat meer voor sing-a-long geschikte nummers voorbij bijvoorbeeld uit Tarzan, Pocahontas en de Lion King, musicals die in Nederland de afgelopen jaren te zien zijn geweest. Dat blijkt toch hetgeen te zijn waar de meeste bezoekers voor kwamen, zo blijkt uit het enthousiasme waarmee wordt meegezongen, geklapt en gezwaaid.

Disney Musical Sing-a-long Een lachende Erwin van Lambaart met Disney speldje in de revers Disney Musical Sing-a-long

Het concert, want dat is het eigenlijk gewoon, is geënsceneerd in een bezoek van een aantal vrienden, Stanley Burleson, Casey Francisco en Jamai Loman, aan de huiskamer van Chantal Janzen. Janzen blijkt een vasthoudend gastvrouw want de gasten komen niet weg voordat ze ook nog mee hebben gedaan aan een 'Disney songfestival'. De show wordt afgesloten met een aantal nummer uit de (eveneens bekende) High School Musical.

Dit programma is beslist de moeite waard voor de liefhebbers van het betere musicallied dat door de vier artiesten buitengewoon goed ten gehore wordt gebracht. Het is naar mijn smaak wat meer een concert dan een sing-a-long en dat maakt het wat minder geschikt voor hele jonge kinderen, al had Stage Entertainment er met snoep, ballonnen en andere requisieten alles aan gedaan om ook de jongsten te plezieren.

Disney Musical Sing-a-long


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.