Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

14 Oktober 2009

Pipo de musical: feestje voor groot en klein

Pipo, de musical Pipo, de musical Pipo, de musical
Door Ester Dijkema met foto's van Dennis Lubbersen

Pipo de musical naar de beroemde televisieserie van Wim Meuldijk ging op zondag 11 oktober in Eindhoven in première. Onder grote belangstelling van veel kinderen met hun ouders en grootouders en een aantal collega’s van de spelers klonk in de volle zaal van het Parktheater aan het begin van de voorstelling het lied dat we allemaal mee kunnen zingen: Pipo de Clown en Mammaloe, reizen recht door zon en regen, langs de wijde wereldwegen...

Het publiek klapt meteen mee waardoor de stemming er al vanaf het begin af aan in zit. Dan ontvouwt zich het verhaal, een avontuur, want Pipo is altijd op zoek naar een avontuur. De geest in fles – Lazarus – zoekt hulp want de Nachtvorst is van plan de macht over te nemen. Hij zoekt de weg naar Zonzonia waar de boze Kalief Kassa en Kalief Homaar allemaal nare zaakjes aan het uitspoken zijn. Er ontpopt zich een spannend avontuur waarin Pipo, Mammaloe en Klukkluk het behoorlijk te stellen krijgen. En dan is er nog de Dikke Deur, die alleen maar aan taartjes denkt, maar uiteindelijk toch nog te hulp schiet.

Pipo, de musical Pipo, de musical Pipo, de musical

De musical is een gezellige voorstelling waarin leuke grappen zitten en niet alleen voor kinderen. Belinda Meuldijk zegt hierover: “Zo heeft mijn vader het ook bedoeld: het moet ook leuk zijn voor de ouders. Zij moeten niet het gevoel hebben dat ze er na een half uur al genoeg van hebben.” Ook met de spelers zou Wim Meuldijk zeer tevreden zijn. “Ik weet zeker dat mijn vader Simon (Zwiers, die de Dikke Deur speelt) meteen voor alle volgende uitzendingen zou hebben gecontracteerd!”aldus een tevreden Belinda Meuldijk.

Raymond Kurvers speelt, nee is, Pipo. Hij overtuigt jong en oud met zijn spel. Samen met Sytske van der Ster, die Mammaloe speelt, vormen zij een heerlijk circuspaar. Sytske zingt daarbij de sterren van de hemel en als zij samen, gezeten op het trappetje van de Pipokar een duet zingen, voel je in de zaal dat het wel goed zit met die twee.

Simon Zwiers speelt niet alleen de Dikke Deur maar vormt ook samen met Oscar de Boer het Kalief duo. De slapstickachtige scènes zorgen voor grote hilariteit. Ook de interactie met het publiek en het opkomen vanuit de zaal maakt de voorstelling afwisselend.

Pipo, de musical Pipo, de musical Pipo, de musical

Lieuwe Roonder (Lazarus en de Nachtvorst) laat na Sjakoo opnieuw zien dat hij over een groot taltent beschikt. Pieta Haarsveld is een lieve Fatimamama en beschikt over een prachtige stem.

Het eenvoudige, maar zeer doeltreffende decor maakt, samen met het mooie licht, de leuke liedjes (muziek Maarten Peters) en zeker de teksten van Wim en Belinda Meuldijk maken Pipo de musical tot een geslaagde familiemusical.

Voor de volledige speellijst kun je kijken op www.pipodemusical.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.