Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Ton van der Meer

30 September 2009

Terugblik op het New Yorkse avontuur

Als afsluiting, vanuit Leiden, thuis, nog een laatste New York blog. Het laatste weekend op Governors Island drie keer uitverkochte tent. Veel Amerikanen op het terrein en op de slotavond een korte afsluitingsceremonie met premier Balkenende en minister Verhagen.

Pips:lab was op dreef en kreeg een steeds grotere groep volgelingen. Ook de voorstellingen die op een meer afgelegen plek speelden zaten vol. Vera van der Poel speelde, het leek wel 12 uur per dag, niet alleen in haar eigen tent maar ook op het grote openluchtpodium.

Hier en daar wat kleine vermoeidheid. Iris Hond speelde op een wat valsere vleugel, maar iedere avond werd Orfeo mooier. Iris speelde onzichtbaar voor het publiek aan het begin van de voorstelling, later, op het moment dat Orfeo toch omkijkt, zag het publiek haar, door de geopende wand, buiten spelen totdat zij verdween, nagekeken door Jeroen 'Orfeo' Willems. André Amaro wist op de drukste dagen 1000 maaltijden te serveren met zijn altijd vrolijke crew.

Met heel veel plezier en tevredenheid kijk ik terug op het festival. Goed dat het publiek steeds Amerikaanser werd. Mooi dat ze de Oranje Vrijstaat zo konden waarderen, veel van wat ze zagen is inmiddels wegbeveiligd in de VS. En vooral tevreden over hoe we gespeeld hebben.

Die Orfeo gaan we op nog meer bijzondere plekken spelen! En de stad was weer een belevenis. Alsof je op de hoek van ieder huizenblok een andere wereld binnenloopt. Central Park op zondag een feest.

Groeten!

Ton van der Meer

www.veenfabriek.nl | www.newislandfestival.com 

En nu meteen weer verder, even thuis, maar 1 oktober naar Parijs, Kasimir & Karoline spelen:
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.