Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUSICAL

25 September 2009

Feestelijkheden rond première Hairspray te volgen op internet

Hairspray
Foto Roy Beusker

De feestelijkheden rondom de première van de ultieme feel good musical Hairspray, zondag 27 september in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam, zijn grotendeels te volgen via www.rtlboulevard.nl  en www.hairspraytv.nl. Vanaf 15.30 uur staan de camera’s langs de rode loper, waar de gasten voor de grootse galapremière zich melden. Tot 17.00 uur zijn beelden van de entree van bekende Nederlanders te zien, evenals de aankomst van de castleden en beelden van achter de schermen bij de voorbereiding op de show. Ook zijn er fragmenten van de voorstelling te verwachten.

Rond 19.20 uur wordt de uitzending hervat via de site van RTL Boulevard en hairspraytv.nl Theaterhits. Dan begint het aftellen naar het slotapplaus dat ongeveer om 19.35 uur wordt verwacht. Het slotapplaus is een traditioneel hectisch moment voor de media, het publiek en de productie. De eerste reacties van de Bekende Nederlanders zijn te verwachten en de emoties van de acteurs en actrices kan de kijker bijna aan den lijve ondervinden.

De uitzending via internet is een gevolg van een unieke samenwerking tussen producent V&V Entertainment en sponsor Ricoh. Albert Verlinde, mede namens compagnon Roel Vente: “Deze uitzending is uniek, maar tegelijkertijd helemaal van deze tijd. We hebben in de afgelopen periode heel veel vragen gehad van mensen naar premièrekaarten, maar we hebben uiteraard niet meer stoelen dan er in het nieuwe Luxor Theater staan. De première is iets speciaals en we hopen op deze manier dat we iedereen iets mee kunnen laten beleven van de spanning, stress en emotie. Zo hebben niet alleen wij, maar ook fans en andere belangstellenden echt iets om naar uit te kijken.”

Hairspray is de grootste reizende productie ooit voor V&V Entertainment en dit seizoen ook de grootste reizende productie van Nederland. Daarmee wordt het tienjarig jubileum van de theaterproducent extra cachet gegeven. De hoofdrollen in Hairspray worden vertolkt door Arjan Ederveen die is te zien als Edna Turnblad. Tracy Turnblad wordt gespeeld door Esmée van Kampen die hiermee op professioneel niveau debuteert, terwijl Jim Bakkum de rol van Link Larkin op zich neemt. Verder zijn ondermeer Dick Cohen, Ellis van Laarhoven, Marcel Visscher, Anouk Maas, Marcel Rocha, Kelsey Blikslager en Cindy Bell te zien. 

Hairspray
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.