Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

14 September 2009

Op Hoop van Zegen in reprise

Op hoop van zegen Op hoop van zegen Op hoop van zegen
Door Ester Dijkema met foto's van Wim Lanser (klik voor vergroting)

De musical van producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen Op Hoop van Zegen is wegens succes verlengd en is nog te zien van 19 september tot en met 18 oktober. Een aantal acteurs heeft de cast verlaten wegens verplichtingen elders maar hoofdrolspelers Ellen Pieters (Vissersvrouw Kniertje), Ben Cramer (Reder Bos) en Charly Luske (Geert), Hilke Bierman (Jo), Job Bovenlander (Barend) en Mieke Dijkstra (Clementine) zijn weer van de partij.

Om te laten zien dat de castleden zelf ook zeebenen hebben vond de perspresentatie wel op een hele originele locatie plaats: op een vissersboot die vanaf Scheveningen uitvoer om vervolgens op de Noordzee de golven van zeker een meter hoog te trotseren. Er stond een stevige wind en de acteurs en het grote aantal fotografen werden behoorlijk heen en weer geslingerd. De vaartocht duurde ongeveer anderhalf uur en was een groot succes. Niemand werd echt zeeziek en na afloop genoot iedereen van een lekker visje die hier niet zoals in het stuk ‘duur betaald’ werd.

Op hoop van zegen Op hoop van zegen Op hoop van zegen

Voor Charly Luske wordt de reprise van Op Hoop van Zegen een drukke tijd want de repetities voor zijn volgende productie The Full Monty gaan ook beginnen. ‘Het leuke van mijn vak’ vindt Charly, ‘is het steeds weer nieuwe producties spelen. Ik zou het helemaal niet ambiëren om jarenlang in een zelfde productie te staan. De afwisseling spreekt mij heel erg aan. De rol van Geert is heel anders dan die ik in The Full Monty zal spelen en deze maand wordt hectisch, maar dat heb ik er graag voor over.’

Kiki Classen die de rol van de vrouw van Reder Bos heeft overgenomen van Metta Gramberg vertelde dat ze het geslinger van de boot niet erg prettig vond maar de haring na afloop des te meer kan waarderen. ‘Het liefst elke dag minstens één haring, heerlijk!’ aldus Kiki Classen die zich voorlopig meer op het spel richt dan op de liedjes. ‘Die schuif ik nog heel even voor me uit, maar uiteraard kan dat niet al te lang meer’, vertelt de altijd stralende Kiki Classen.

Op hoop van zegen Op hoop van zegen Op hoop van zegen

Op Hoop van Zegen is geen vrolijk verhaal, maar dat neemt niet weg dat dit bekende verhaal gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans uit 1900 een bezoek zeker waard is. Het is altijd een populair toneelstuk geweest. De belevenissen van Kniertje en haar gezin dat evenals de andere vissersfamilies steeds weer getroffen wordt door het verlies van een dierbare op zee en het onrecht wat hen wordt aangedaan door niets ontziende zakenmensen als reder Bos blijft tot de verbeelding spreken.

Het mooie licht van Coen van der Hoeven en het prachtige decor van Arno Bremers dragen zeker bij tot het succes van de musical.  Er werden dit jaar zes nominaties voor een Musical Award toegekend aan Op Hoop van Zegen.

Voor een volledige speellijst verwijzen we naar www.ophoopvanzegendemusical.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.