Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, ACTIE, VERWACHT

13 September 2009

Ja Zuster, Nee Zuster: nieuw maar ook feest van herkenning

Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster
Door Ester Dijkema met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

De televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink wordt opnieuw uitgebracht als familiemusical en met deze versie zou V&V Entertainment, na Hairspray, dit seizoen wel eens een tweede hitmusical in handen kunnen hebben.

Tijdens de perspresentatie op 10 september bracht de cast een voorproefje van een aantal liedjes ten gehore en bracht hiermee een brede glimlach op de gezichten van de aanwezige pers. Liedjes als “Mijn Opa”, “Stekkie van de Fuchsia”, “In een rijtuigie” maken inmiddels deel uit van het Nederlands cultureel erfgoed en zijn niet meer weg te denken. 

Na de televisie serie uit de jaren zestig en de verfilming uit 2002 kunnen we weer gaan genieten van de belevenissen van Zuster Klivia en de mensen uit haar rusthuis. Annick Boer zal de rol van Zuster Klivia op zich nemen en is al aardig op weg om zich een mooi Gronings accent aan te leren. ‘Ik creëer mijn eigen Klivia’ vertelt ze. ‘Het personage staat natuurlijk vast, maar je kunt er wel je eigen draai aan geven. Het is heerlijk om deze onsterfelijke liedjes te mogen zingen met een cast die nu al – we zijn net met de repetities begonnen – helemaal op elkaar lijkt ingespeeld. We gaan beslist een mooie reeks voorstellingen tegemoet.’

Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster

De rollen van Gerrit en opa worden gespeeld door Joep Onderdelinden die al benaderd was toen JZNZ in 2002 verfilmd werd. Hij was destijds wel betrokken bij de productie maar achter de schermen. Nu de musical wordt uitgebracht en hij de rollen van Gerrit en opa kreeg aangeboden, greep hij deze kans met beide handen aan. ‘Ja Zuster, Nee Zuster is voor iedereen,’ aldus Joep Onderdelinden. ‘Mensen die met de tv serie zijn opgegroeid zijn nu veelal grootouders en kennen alle liedjes evenals de generatie ouders van nu die het van hun ouders hebben meegekregen. En de kinderen van nu kennen JZNZ van de filmversie. Na de optredens met Plien en Bianca op televisie en in het theater en na mijn solovoorstellingen ben ik blij dat ik weer deel uitmaak van een leuke cast en dan zeker in zo’n voorstelling als deze.’

Voor Ara Halici, die de Boze buurman Boordevol speelt, is JZNZ weer een nieuwe uitdaging. ‘Ik probeer bij alle rollen die ik speel steeds weer opnieuw mezelf verder te ontwikkelen. In de afgelopen jaren heb ik zeer veel verschillende personages gespeeld en de grote variatie spreekt mij erg aan’. Ara speelde het afgelopen seizoen in ‘Piaf de musical’ diverse rollen en in ‘Sjakoo’ was hij te zien als de extravagante van Ruytenburg (de in het geel geklede persoon op het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt). ‘Een groter verschil tussen Emcee in Cabaret en de rol van Boze buurman Boordevol in Ja Zuster, Nee Zuster is er bijna niet, maar dat is nou het leuke van mijn vak: je moet steeds weer een personage neerzetten dat geloofwaardig is. Daarin ligt voor mij de uitdaging’, vindt Ara Halici.

Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster Perspresentatie Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster bestaat naast bovengenoemde acteurs uit een cast met spelers die al heel wat ervaring hebben zoals Melise de Winter, Michel Sorbach en Dorien Haan maar ook uit een aantal relatief ‘nieuwe’ mensen.

Met kleding van Maya Schröder en onder regie van Eddy Habbema belooft Ja Zuster, Nee Zuster een leuke, frisse familiemusical te worden met maar liefst 26 (!) liedjes.

Ja Zuster, Nee Zuster gaat op 1 november in première.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.