Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN

31 Augustus 2009

Haagse humor op Lowlands

Karel KanitsMagneet bar Herman Brusselmans
Tekst en beeld door Berbera van den Hoek en Michaela Meijer (klik voor vergroting)

In de leukste bar van Nederland “de Magneetbar”, op zaterdagmiddag een optreden van Puur gelul. 

Puur gelul, een initiatief van rashagenees Boozy, bestaat uit Boozy, schrijver, dichter, columnist en performer; Karel Kanits, schrijver, dichter en columnist; Jeffrey Huf, performer, talkshowhost en tv-persoonlijkheid; en Jeffrey Otterspoor, webmaster voor Puur gelul.

Naast deze 4 persoonlijkheden worden voor de optredens vele Haagse en niet-Haagse vrienden, dichters, schrijvers, columnisten, cabaretiers en persoonlijkheden uitgenodigd om hun zegje te komen doen op het podium.

De eerste performer die onder luide muziek het podium wordt opgeroepen door Huf is Karel Kanits. Rauwe Haagse humor over concentratiekampen (die Duitsers ook altijd met hun concentratiekampen), groepsverkrachtingen (er is er altijd wel eentje die er wel van geniet en die verpest het voor de rest) en bijna te laat op Lowlands door de schijterij (ik heb niks met houten wc-brillen, alsof je in de bek van Pinokkio zit te schijten).

Publiek Hugo Borst Boozy

Mijn niet Haagse afkomst verraad mijn irritatie af en toe dat ik het niet kan verstaan en het soms ook helemaal niet grappig vind, maar dat is puur persoonlijk. Het publiek vreet de anekdotes van Kanits en laat de magneetbar menigmaal schudden van het lachen. 

Als gastspreker deze middag Hugo Borst. Hij leest voor uit eigen werk: Lust en Liefde. “Zou deze mooie onbereikbare Petra het meisje zijn wier peulvruchtje ik als eerste mocht doppen?” Na het geweld van Kanits een soort van rustmoment, waar we volgens mij helemaal niet op zaten te wachten in de Magneetbar. Hoe sympathiek de heer Borst ook moge zijn, er had wel wat meer pit en energie in mogen zitten. Gelukkig was daar dan de catering en werden alle bezoekers getrakteerd op een lekker stukje kaas of worst. 

Publiek Jeffrey Huf Karel Kanits Hugo Borst

Ook Boozy himself maakt zijn opwachting op het podium. Wederom een sterk staaltje harde, rauwe Haagse humor. Volgens mij zijn het ook alleen maar Hagenezen die weg kunnen komen met dichtregels over een kankah-hoer en zinsneden als dat Bertje ter wereld kwam middels een vaginale keizersnee in een abortuskliniek. Echt contact maken met zijn publiek deed Boozy wat minder. Hij was teveel gefocust op zijn papier, waardoor interactie miste. 

Save the best for last is mijn mening over de 4e gast in dit Puur gelul geweld. Herman Brusselmans geeft Lowlands 10 sextips. Een hilarische verhandeling en opsomming die van begin tot eind blijft boeien en waarbij je met kramp in je kaken moeite moet doen om niet van je stoel te vallen.

Met zijn monotone stem en enigszins niet alledaagse uiterlijk een heerlijke afsluiter van een uur lang Puur gelul.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.