Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ

26 Augustus 2009

Optreden en Interview met Soulsensatie Ryan Shaw

Ryan Shaw Ryan Shaw Ryan Shaw
Tekst en interview Jerry Ramdas, foto's Eric van Nieuwland (klik voor vergroting) 
Gezien 22 augustus 2009, Paard van Troje Den Haag

Wie is Ryan Shaw?
Streng en gelovig opgevoed, zingen op vijfjarige leeftijd in een kerkkoor, waarna Ryan later met zijn vier broers een familieband, the Shaw Brothers, vormde. Gospel was bij de Shaw familie van grote invloed. 

Ryan haalt zijn inspiratie uit muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Voornaamste reden om voor muziek uit die tijd te kiezen zijn de akkoorden, melodieën, teksten en arrangementen. In de hedendaagse muziek wordt daar simpelweg minder aandacht aan gegeven.

Ryan Shaw Ryan Shaw Ryan Shaw

In 2004 maakte Ryan deel uit van the Fabulous Soul Shakers, een groep die klassieke soul en doo-wop speelde. In 2006 volgde ‘de ontdekking’ door Jimmy Bralower, die onder andere samenwerkte met Madonna, Peter Gabriel, and Steve Winwood. Samen met Jimmy Bralower werkte Ryan aan nummers als ‘Do the 45’ and ‘I Found a Love’. Nummers die in 2007 op zijn cd ‘This is Ryan Shaw’ uitgebracht worden.

Impressie optreden Paard van Troje Den Haag
Redding, Wilson, Jackson, Marley; noem ze maar op. Ryan zingt het voor je. En soms nog met een geluid waar voorgenoemde artiesten jaloers op zouden zijn.

Ryan doet voor de derde keer dit jaar ons land aan. De 26 jarige New Yorker gaf in 2008 op het North Sea Jazz Festival reeds een verbazingwekkend goed optreden. Op het NSJ in Yukon sloeg het openingsnummer ’Many rivers to cross’ in als een bom, waarmee hij een basis legde voor een prima performance. In het Paard waren beduidend minder mensen, die zeker niet minder enthousiast waren.  De mensen in de zaal waren blijkbaar al op de hoogte van de zangkwaliteiten van Ryan Shaw.

Naast aanstekelijke nummers van zijn cd ‘This is Ryan Shaw’ speelt Ryan nummers van Otis Redding, Bob Marley en Jimmy Cliff. Een van de hoogtepunten tijdens het optreden was de ode aan Michael Jackson middels het nummer ‘Man in the Mirror’ die hij op zijn eigen wijze vertolkt. Tevens vertolkt Ryan zelf geschreven nummers die op zijn nieuwe EP en CD uitkomen. Het nummer  ‘Chosen’ is zeker een aanrader.  Met het opzwepende ‘Do the 45’ eindigde Ryan zijn anderhalf uur durende show, wat er voor zorgde dat het dak er denkbeeldig afging in het Paard!

Ryan Shaw verdient meer aandacht dan hij nu van het grote publiek krijgt.  Hij is een voortreffelijke soulzanger die op eigen wijze oude en nieuwe soulnummers zingt. Ryan zal aan zijn public relations moeten werken om het grote publiek daadwerkelijk te bereiken. Aan zijn zangkunsten zal het zeker niet liggen. Dat kan een lastige opgave kan zijn, zeker als je het binnen de perken moet blijven die je moeder aan je nummers stelt(zie interview)! Anyway, hou deze man in de gaten!

 Ryan Shaw Ryan Shaw Ryan Shaw 

Interview met Ryan Shaw
Wij hadden de mogelijkheid om Ryan persoonlijk te mogen interviewen en fotograferen. Ik stelde hem de onderstaande vragen in een five-minutes interview. 

Wat is je ambitie als het gaat om muziek?
‘In principe niet zo hoog. Het is belangrijk om muziek te maken waar je zelf achter staat. De muziek die ik maak komt  voort uit Gospel, Rock en Soul. Als je kijkt naar Adele bijvoorbeeld kun je constateren dat haar muziek ook van het ene op het andere moment aansloeg. Stilletjes hoop je toch op die commerciële knaller. Chosen en Crossover, die op de nieuwe cd komen te staan zouden dat kunnen zijn.’ 

Ik heb je blog over Michael Jackson op Youtube gezien; welke invloed had Michael in je leven?
'Door Michael kwam ik de problemen, hahaha! Ik ben van huis uit met Gospel muziek groot gebracht. Daar paste commerciële muziek niet tussen. Als mijn moeder op zaterdag naar de markt ging, hadden we thuis 2 uur de tijd om naar muziek op de radio te luisteren. Als ze thuiskwam en ons snapte zwaaide er wat! Het type muziek wat ik vandaag de dag maak valt overigens wel binnen de perken die mijn moeder stelt! Ik hou daar zeker rekening mee.’ 

Kun je wat meer vertellen over je nieuwe aankomende cd?
‘Er komt in oktober een EP met 6 nummers uit. Daarnaast werken we aan een nieuwe cd die hopelijk in maart of april volgend jaar uitkomt.’

Wat zijn je plannen voor de komende jaren?
‘We willen gaan werken aan  om voet aan wal te krijgen in Engeland en Duitsland. Je moet daar goede afspraken over maken met de lokale platenmaatschappijen. Daarnaast zijn we  bijvoorbeeld ook in Zuid Amerika aan de weg te timmeren.’ 

Hoe is je gevoel over Nederland?
‘Ik vind het heerlijk om hier te zijn en op te treden. Ik heb altijd een lijstje bijgehouden van plekken op de wereld waar ik naar toe wilde gaan. Amsterdam was daar een van. Ik heb het gevoel alsof ik thuiskom. De mensen zijn warm en open.’ 

Zien we je snel terug in Nederland?
‘We zijn van plan om na het uitbrengen van de EP terug te komen. Daarnaast proberen we om volgend jaar weer van de partij te zijn bij het North Sea Jazz festival in Rotterdam.’


Gebruikte Tags: ,

=================

gravatar for Gaby Booster

Voor de derde keer mocht ik Ryan Shaw zien optreden. En het was wederom genieten geblazen. Goed te merken dat hij en de band meer en meer een geheel vormen.

Ik kan het helemaal eens zijn met Jerry. Al lijkt het nu misschien alsof Ryan Shaw voornamelijk andermans werk vertolkt. En juist de eigen nummers zijn zeer de moeite waard.

Sinds kort is de EP, welke hopelijk weldra in Nederland te koop zal zijn, uit! Een paar te gekke nummers (of delen daarvan) heb ik al gehoord. Het lijkt erop alsof hij (beïnvloed door moeder?) inderdaad heel dicht bij zichzelf blijft. En juist dat heeft iets puurs.
Ik ben ervan overtuigd. IT GETS BETTER.

Groet,
Gaby

Gaby Booster - 01-11-’09 14:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.