Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUSICAL

24 Augustus 2009

Dromen … zijn bedrog, de verrassing van het nieuwe theaterseizoen?

Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog
Door Ester Dijkema met foto's van Dennis Lubbersen (klik voor vergroting) 

De nieuwe Nederlandse musicalkomedie vol hits uit vijftig jaar Nederlandse popgeschiedenis werd geschreven door Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper en staat onder regie van Frank Lammers.

Deze productie van Stichting Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproducties, die eerder gezamenlijk tekenden voor Turks Fruit, Route 66 en Brandende Liefde, vertelt het verhaal van een enigszins merkwaardige familie die samenkomt na de dood van opa en de dagen tussen overlijden en begrafenis samen doorbrengt. Dat een en ander tot merkwaardige situaties zal lijden is onvermijdelijk.

 “Die dagen zijn dagen van bezinning, maar ook van ophalen van herinneringen en tijdens die periode worden er dingen over de overledene verteld die anders nooit vermeld zouden worden”, aldus Frank Lammers. “Naast het verwerken van verdriet wordt er ook meestal veel gelachen en gedronken, want tijdens het ‘normale’ leven is men nooit zo lang, zo dicht bij elkaar.”

Dromen … zijn bedrog heeft een sterke, maar kleine cast, zoals gebruikelijk in producties van Stichting Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproducties. Vera Mann speelt een aan de drank en sigaretten verslaafde moeder, Heddy Lester is de grootmoeder, het is haar man die is overleden.

Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog

Remko Vrijdag is de ex van Vera Mann en Joël de Tombe is de zoon van Vera Mann en Remko Vrijdag, maar woont bij zijn grootouders. Jelka van Houten tenslotte speelt de nieuwe liefde van Remko Vrijdag, “een beetje een sletje, maar wel eentje van deze tijd” aldus Jelka. Het is een oerechte Nederlandse familie vol krassen, breuken en scheuren, die al jaren op wonderbaarlijke manier bijeen wordt gehouden. Ze botsen veel, maar maken ook veel plezier.

Over de muziek wordt hier en daar wat geheimzinnig gedaan. “80% van de muziek staat vast, maar er kan nog van alles veranderen”, zegt Frank Lammers. “Ik wil geen musical maken waar alles van te voren vastligt. In de loop van de repetitieperiode kan iedereen nog met ideeën komen en gaan we bekijken welke nummers uit de vaderlandse popgeschiedenis we gaan gebruiken. We hebben de keus uit 125 nummers.”

Zowel Jelka van Houten als Vera Mann vindt het werken op deze manier bijzonder prettig. “Bij sommige productie staat helemaal vast hoe je wat moet spelen. Bij wijze van spreken de stand van je hand moet zo staan en niet anders, want dat staat in het script en zo wordt het over de hele wereld gespeeld”, vertelt Vera Mann. “In een productie als deze gaan we samen overleggen en uitproberen wat het beste is.” Dat is ook de mening van Jelka van Houten die zich prima thuis voelt bij deze producent.

Voor Joël de Tombe is het zijn tweede musical. Na Hair, waarin ook Jelka van Houten speelde vindt Joël het een spannende uitdaging om in zo’n klein gezelschap te spelen.

Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog Dromen... zijn bedrog

De eerste try-out van Dromen…zijn bedrog (en dit lied komt niet voor in de musical) is op vrijdag 2 oktober in Etten-Leur en de musical gaat op zondag 18 oktober in première in het Oude Luxor in Rotterdam.

Mocht je je in eerste instantie niet aangetrokken voelen tot deze musicalkomedie, dan zou je je wel eens kunnen vergissen. Dromen… zijn bedrog zou wel een uit kunnen groeien tot DE verrassing van het nieuwe theaterseizoen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.