Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

19 Augustus 2009

Twee dames in een stemlokaal: GO VOTE!

Go Vote! Go Vote! Go Vote!
Door Paolo met foto's van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Go Vote! was zeker een aanrader op de Parade 2009. Doorgewinterd acteertalent onderscheidt zich toch van beginnend enthousiasme en uiteraard hebben beide zo hun charmes en beperkingen.

Het publiek werd een voorstelling voorgeschoteld, die op het lijf van de beide actrices lijkt geschreven (misschien is dat ook wel zo). Twee vrijwilligsters, u kent dat wel, die achter een tafel de hele dag in een stemhokje hebben gezeten en tegen “sluitingstijd” zitten te wachten op nog een enkele verdwaalde stemmer en intussen hun levensbespiegelingen uitwisselen.

Wat gebeurt is bijzonder. De beide dames, duidelijk afkomstig uit een andere sociale klasse, voeren de dames interactieve monologen (van een echte dialoog is tijdens het stuk eigenlijk geen sprake), ieder vanuit een eigen beleving en achtergrond. De nieuwe rijke wat geaffecteerde Beatrijs, die er elk jaar in slaagt als eerste de stembus in te leveren, komt er gaandeweg achter  dat haar leven toch niet zo geweldig is als ze altijd doet geloven. En Syl, de weduwe van een 10 jaar geleden verongelukte vrachtwagenchauffeur, komt er tijdens het laatste half uur van de dag achter dat ze toch wel degelijk wat voorstelt. Zelfreflectie leidt tot nieuwe inspiratie. De ongenuanceerdheid tot nieuwe kracht en inzicht.

Go Vote! Go Vote! Go Vote!

Erg grappig. Uiteraard komt dat mede door de subtiele tekstuele vormgeving van beide actrices. De Kuyper zet in Beatrijs een schitterende geaffecteerde en verheven burgeres neer met haar lijzige bijna zeurderige stem in een soort witte tennisoutfit, terwijl Bom als Sylvia bont uitgedost en kauwgom kauwend een ontoegankelijke onverschilligheid lijkt uit te stralen. Uiteindelijk blijkt dat de beide dames toch niet zo heel veel verschillen. Ze kijken beiden naar een Amerikaanse Dallas-achtige soap, waarbij hun verschillende werelden elkaar even lijken te raken.

Dit alles terwijl er inderdaad nog een jongeman met een gitaar (Thijs Maas) langskomt om op het laatste moment nog te gaan stemmen en in het stemhokje verdwijnt, om daar gedurende de rest van de voorstelling niet meer uit te komen. Tijdens zijn verblijf in het stemhokje speelt hij gitaar en zingt hij werkelijk zeer verdienstelijk op de monologen afgestemde covers van onder andere de Beatles (Help), Queen (Show Must Go On) en Dylan (Blowin’ In The Wind) om de voorstelling tenslotte af te sluiten met een - toepasselijke - eigen op de nieuwe president van Amerika geïnspireerde compositie “Yes We Can”. Want we kunnen de regie van ons leven inderdaad weer in eigen hand krijgen, maar alleen wanneer we eerst leren kritisch naar onszelf te kijken. De moraal van het verhaal.

Go Vote! Go Vote! Go Vote!

Een pluim voor de zanger/gitarist. Zijn bijdrage van een bijzonder hoog niveau. Goede zang met begeleiding en ook voortreffelijk ondersteund door de techniek. Zijn aanwezigheid was perfect geïntegreerd in de voorstelling.

Eigenlijk een pareltje (tussen al het vocale en muzikale geweld op de zeer druk bezochte zomeravond op de Parade om het theater heen), dat je eigenlijk niet had mogen missen.

Spel: 
Raymonde de Kuyper, Jacqueline Blom en Thijs Maas

Tekst: Nathan Vecht
Regie: Aat Ceelen


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.