Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CIRCUS EN SHOW

12 Augustus 2009

Ellen ten Damme imponeert met Cirque Stiletto

Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto
Door Mieke Kreunen met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

Wie ooit al eens een optreden van Ellen ten Damme heeft bijgewoond heeft waarschijnlijk ook wel gezien hoe goed ze op haar handen kan lopen. Maar dat is lang niet alles wat deze rock chick kan. In Cirque Stiletto bewijst zij dat ze naast rockzangeres, entertainer en actrice ook een circusartieste is in hart en nieren. Ten Damme heeft precies het goede gevoel voor show maar altijd met een korreltje zout en dat maakt haar tot een klasse apart.

Ten Damme heeft vroeger veel geturnd en flikflakte er vrolijk op los in haar eigen shows dus de basis lag er al om met een forse training een aantal kunsten te laten zien die aardig was spierkracht en -beheersing vragen. Wat een goed idee van Stardus Theatre om de zomercircusvoorstelling in Carré rond Ellen ten Damme te maken!

Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto

Ook de keus voor Stanley Burleson als choreograaf en regisseur van de show is een gouden greep. Hij heeft kans gezien om van de verschillende nummers een eenheid te maken van soepel in elkaar overvloeiende onderdelen met rockdiva Ten Damme als stralend middelpunt.

Ten Damme zingt, dans en springt dat het een lieve lust is en haar repertoire met nummers van o.a. Nina Hagen, Nena, Marlène Dietrich, Blondie, Björk, Madonna, Lady Gaga en andere markante dames komt hier uitstekend tot zijn recht. Om haar heen artiesten als de acrobaten Serge Akimov en Dima Shine,  ballerina en contortioniste Elena Skrypets, het duo Irosjnikov, de messenwerpers De Jasters, clown Pavel Bojarinov en het trio Rialcris nemen de circusacts voor hun rekening. Voeg daar een stoere rockband en een aantal dansers aan toe en onder leiding van leading lady Ellen ten Damme is Cirque Stiletto en voorstelling die het aloude varieté naar een nieuwhedendaags level weet te tillen.

Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto Ellen ten Damme met Cirque Stiletto

Complimenten gaan zeker ook naar Jan Aarntzen, die voor de kleding tekende en met zijn ontwerpen exact de goede stijl heeft weten te treffen voor Ten Damme en haar Cirque Stiletto. Ellen ten Damme rocks the circus en is nog te zien tot en met 30 augustus in Carré Amsterdam.

Cirque Stiletto


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.