Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

21 Juli 2009

Guus Meeuwis: Groots en intiem in Bloemendaal

Guus Meeuwis Guus Meeuwis Guus Meeuwis
Tekst en beeld van Sabine Sabelis (klik voor vergroting)

Lange rijen voor het openluchttheater Caprera in Bloemendaal tonen dat er iets ‘groots’ vanavond zijn opwachting gaat maken. Groots met een zachte G in dit geval want Guus Meeuwis en zijn band hadden het plan om de mensen in de omgeving van het bos een flinke portie beweging te geven met de handjes, de armen en de heupen. Bij een openlucht concert is een droge avond mooi meegenomen, de bezoekers hadden geluk, alle met regenkleding gevulde tassen konden dicht blijven. Het werd een bijna zwoele zomeravond in een volgepakt Caprera. Tot de nok aan toe vol met publiek van alle leeftijden.

Guus doet waar hij goed in is: sfeer maken en op zo’n manier dat je wel van je plek af moet om mee te springen, te dansen en te zwaaien. Ook met de nieuwere nummers blijft het publiek niet stil zitten, omdat ze afgewisseld worden met het oude repertoire dat iedereen kent. Het publiek doet makkelijk wat Guus wil: zwaaien, zitten, herhalen, meedeinen. Het zorgt voor een sfeer in het bos die relaxed is. Het lijkt wel alsof iedereen fan is van Guus en Guus fan van iedereen is.

Guus Meeuwis Guus Meeuwis Guus Meeuwis

Door het natuurlijke 'dranghek' in de vorm van water tussen het podium en het publiek lijkt Guus niet zo goed contact te kunnen maken met het publiek als hij wel graag lijkt te willen doen. Het water deert een fanatieke fan niet en deze laat Guus vanuit het water zijn waardering zien. Maar ondanks het water krijgt Guus het (in vergelijking tot de grote voetbalstadions) kleine theater in zijn greep. Het maakt niet uit of het een klein of groot theater is, zelfs de licht en rookeffecten zijn mee om er een grootse avond van te maken.

Anderhalf uur lang gezelligheid in het bos van Bloemendaal is eigenlijk net te kort, de temperatuur is nog goed en de flessen wijn nog lang niet op. Maar toch gaat Guus vrij abrupt terug naar zijn (volgens eigen zeggen) mooiere Brabant. Het publiek was nog niet lang niet klaar met Guus en zijn muziek.

De grote stadions krijgt hij met gemak vol en op zijn hand, maar ook de kleine intiemere optredens zijn voor hem weggelegd. Ook in een intiem openluchttheater is Guus “Groots met een zachte G”.

Openluchttheater Caprera Bloemendaal | Website Guus Meeuwis


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.