Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

15 Juli 2009

Dranck van Orkater Sadists

Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Na het zien van de vorige Paradevoorstelling van deze nieuwkomers van Orkater waren de verwachtingen van Dranck al behoorlijk hoog. Dranck gaat zoals de naam al suggereert over alcohol en alcoholisten. De drie zuiplappen wonen samen in een aftands huis waar ze hun roes uitslapen in een drie etage hoog stapelbed. Daar vallen ze volkomen lam in coma.

Het is geen lieflijk beeld dat door de Sadists wordt neergezet maar  een somber depressief verhaal waarin duidelijk wordt dat de drie mannen volkomen vastgelopen zijn.

Ze hebben in alle opzichten de boot gemist en klampen zich bij gebrek aan beter vast aan elkaar en de fles. Hier en daar aandoenlijk maar vooral armzalig en triest is het beeld dat op het netvlies blijft hangen terwijl de heren tussendoor prachtige schurende nummers spelen waarbij de drinkliederen ook niet ontbreken.

Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists

De drie acteurs hebben hun opleiding genoten aan de Toneelschool in Maastricht en kunnen er zowel theatraal als muzikaal wat van. Waar voorstellingen over mannen en drank regelmatig uitlopen op brallerige karikaturen met veel gewaggel en dubbele tongen weten de Sadists precies de andere kant van het verhaal te pakken en daarmee laten ze hun klasse zien. Ze tonen ons de hopelozen van de nacht die er nog eentje nemen en dan zullen gaan. Of toch maar niet.

En in al die hopeloosheid ontstaat er gelukkig toch een uitweg die - hoewel niet gemakkelijk - toch te nemen valt. Daarmee blijft er toch een glimpje hoop over aan het eind.

Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists Dranck door Orkater Sadists

Dranck werd gemaakt en gespeeld door Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst en geregisseerd door Aat Ceelen.

www.deparade.nl | www.orkater.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.