Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

11 Juli 2009

Drie voorstellingen van de Haagse Parade

Ellen ten Damme Los Niets is echt moeilijk
Door Ellen van der Kemp met foto’s van Berbera van den Hoek

De Parade begon dit jaar onofficieel in Amersfoort, ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad, om daarna aan haar traditionele ronde te beginnen langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De mooiste locatie van deze vier blijft toch het Westbroekpark in Den Haag. Vooral als het weer ook nog eens meewerkt, is het hier goed toeven. Een groepje meiden gooit de slippers uit, laat de Sangria op tafel achter en klimt in de zweefmolen. Het is zomer in Nederland!

Durf Jij?
Wat is De Parade zonder Ellen ten Damme? Helaas geeft ze dit jaar maar een paar voorstellingen, omdat ze alweer bezig is met een nieuwe show. De hele maand augustus staat ze in Carré met de speciaal rondom haar gemaakte show Cirque Stiletto.

Toch maakt ze nog even tijd vrij voor De Parade, want het zal haar niet nog eens gebeuren dat het festival zonder haar door Nederland trekt. Durf jij? is de verkorte versie van de gelijknamige theatershow waarmee ze het afgelopen jaar in theaters optrad. Vorig jaar gaf ze in de voorstelling de G van Gezelligheid een voorproefje van deze theatershow. Nu volgde een kleine reprise en liet ze nog een keer horen hoe goed de Nederlandse teksten van onder andere dichter Ilja Leonard Pfeijffer haar liggen.

Los Ellen ten Damme Niets is echt moeilijk

In veertig minuten lukt het Ellen ten Damme om de toeschouwer te overtuigen dat we hier toch echt te maken hebben met een multitalent. De viool wordt omgeruild voor de gitaar en de gitaar voor de piano. Het was niet eens nodig geweest om nog een spagaat tussendoor te doen, want inmiddels weet iedereen wel dat ze behalve zingen en spelen ook kan dansen en acteren. En dan krijgt ze ook nog moeiteloos het publiek mee. Van top tot teen pakt deze alleskunner met lef jong tot oud in. En hups, daar gaat ze weer naar haar volgende optreden diezelfde avond nog ergens anders in Den Haag.

Los
Ken je dat, het gevoel dat het vaak maar niet leuk wil worden op feestjes? Je zit met z’n allen bij elkaar, er worden beleefdheden uitgewisseld (hoe gaat het met de hond?), complimentjes gemaakt (je ziet er goed uit!), er word je iets te drinken aangeboden (wat heb je in de koffie?), er wordt een standaardgrap gemaakt waar ook nog braaf om gelachen wordt, maar het wil maar niet gezellig worden. Het lijkt wel of iedereen wacht. Maar er gebeurt niets. Ook al nodig je een verklede man uit die pakjes uitdeelt, echt gezellig wordt het niet. Die sfeer heeft Toneelgroep Oostpool goed weergegeven, misschien iets te goed, want waar het op feestje soms maar niet echt gezellig wil worden, wil het bij deze voorstelling maar niet echt leuk worden.

Niets is echt moeilijk Los Ellen ten Damme

Niets is echt moeilijk
Waar het wel leuk wil worden is bij Theatergroep WAK. Want wat is er leuker dan drie mannen te zien stuntelen? En dan mag je er ook nog hardop om lachen! Dus ga snel naar de Garagetent, want echte mannen vind je in een garage met een zaag of voor de televisie, voetbal of zesletterlingo kijkend, met een blikje bier in de hand. Of ze zitten uitgebreid op het toilet. En ging de liefde van de man niet door de maag? Veel woorden hebben deze drie mannen ook niet nodig. Alle clichés komen aan bod, maar heel anders dan je zou verwachten. Kijk zelf maar.

Van 10 tot en met 26 juli is De Parade in het Moreelsepark in Utrecht en van 31 juli tot en met 16 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

www.deparade.nl


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.