Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

9 Juli 2009

Nostalgische sfeer op zomerse avond met Simply Red in Westerpark

Simply Red Simpy Red Simply Red
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting) 
Simply Red gezien in het Westerpark in Amsterdam op 3 juli 2009.

Sinds 1985 draait de in Manchester opgerichte groep Simply Red alweer mee. De debuut CD Picture Book met daarop de monsterhit Holding Back The Years is nog steeds een parel die een prettige samensmelting van pop en soul laat horen. Het boegbeeld van de groep Mick Hucknall met diens karakteristieke rood gekrulde haardos bezit een van soul doorspekte stem waarmee hij menig liedje de hitparades inzingt. Het succes consolideert de groep tot en met het vijfde album Life in 1995 waarna het wat stuurloos en inspiratieloos wordt en matige platen het levenslicht zien. In 2003 wordt het in eigen beheer gemaakte Home uitgebracht wat weer een vertrouwd en bij vlagen sterk Simply Red laat horen en met de single Sunrise weer in de hoogste regionen terechtkomt. Ook de twee daarop volgende albums zijn fijn genoeg om het publiek tevreden te houden.

Eind vorig jaar kwam de dubbel CD 25 Greatest Hits uit die bij menig fan en muziekliefhebber in de CD collectie terecht kwam. Ter promotie is Simply Red weer aan het touren geslagen in Europa en wordt ook Nederland niet overgeslagen tijdens een zonnige vrijdagavond waar een grote menigte naar het Amsterdamse Westerpark trekt om de groep aan het werk te zien.

Simply Red Simply Red Simply Red

Vrijwel ieder nummer dat wordt gespeeld roept een luid gejuich op. Holding Back The Years, Stars, Something Got Me Started, Sunrise, Come to My Aid, If You Don't Know Me By Now, Fairground, The Right Thing, ze komen allemaal voorbij. Hucknall is goed geluimd en prima bij stem en de groep houdt de vaart er in. De enige kanttekening die gemaakt kan worden is dat er geen ruimte is voor improvisatie. Je krijgt de nummers gepresenteerd zoals ze op de albums staan. Strak en niks aan het toeval overlatend. Toch is het niet erg want de avond ademt plezier en nostalgie en eigenlijk komen de mensen om die bekende hits in hun originele uitvoering te horen en daarmee voldoet Simply Red aan de verwachtingen door in een dikke anderhalf uur een op maat gesneden optreden weg te geven.

Voorafgaand aan het concert werd aangekondigd dat met het management van Simply Red was overeengekomen dat de band volgend jaar in november nog een keer naar Nederland komt voor een concert in het Gelredome. Dit wordt nogmaals bevestigd aan het einde van de show door Hucknall met de woorden: “see you next year”!

Een vermakelijk concert!


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.